Diferențele uriașe de dezvoltare dintre Botoșani și județele cu investiții publice de miliarde de euro, cu multe investiții străine și cu multe oportunități de afaceri ar fi putut fi mult mai mici dacă parlamentarii județului s-ar fi implicat mai mult, este opinia transmisă de omul de afaceri Ovidiu Jitaru, candidatul de pe prima poziție a listei pentru Senat a PNL Botoșani.
La startul campaniei ”Tu știi ce fac parlamentarul tău?”, Jitaru, care este acționar al unui grup de companii care pe perioada unui mandat de parlamentar rulează afaceri între 600-800 milioane euro, spune că dezastrul este uriaș când compari Botoșani cu județele dezvoltare.
”Sunt un om al cifrelor, de când am spus că intru în politică mă uit cu atenție în județ, statisticile, cum sunt ele la noi în comparație cu alte județe. Nu avem un județ prost condus, ci un județ care nu a fost condus. În toate statisticile, suntem foarte rău din toate punctele de vedere. S-au pierdut bani europeni, mulți bani europeni. Ne-am obișnuit să nu plătească nimeni, dar nici să nu primim un raport detaliat cu ce s-a reușit să se facă și ce nu. Parlamentarii după ce sunt aleși nu mai au treabă cu electoratul. Știu cum s-au dezvoltat zonele și cât de în urmă a rămas Botoșani”, a declarat Ovidiu Jitaru.
Este primul candidat din istoria județului Botoșani care efectiv nu are nicio presiune din punct de vedere financiar. Companiile sale merg de la bine la foarte bine, este realizat din toate punctele de vedere și efectiv nu mai suportă lipsa de eficiență a multor parlamentari, lipsa de patriotism locale, de mândrie locală că și la Botoșani se poate.
”Nu am niciun folos personal din acest demers. În momentul în care intri în parlament ar trebui să uiți din ce partid faci parte pentru că intri în folosul județului tău. Suntem parlamentarii județului, ar trebui un front comun și să încercăm să schimbăm trendul acestui județ. Suntem ultimii sau penultimii la multe și cel mai grav este că avem cel mai slab trend din toate județele României. Eu cred că dacă am face front comun am putea schimba multe lucruri în Botoșani”, a adăugat Ovidiu Jitaru.
Ca și proiect vital pentru economia județului Botoșani, Jitaru susține că declararea județului ca zonă defavorizată.
Relația cu botoșănenii, cu alegătorii, va fi abordată total diferit de Jitaru pentru că este adeptul transparenței totale, a deschiderii pentru rezolvarea problemelor.
Un cabinet parlamentar cu o echipă care să comunice în permanență prin mijloacele moderne cu botoșănenii care au nevoie de sprijinul unui senator, întâlniri frecvente cu primarii pentru susținerea proiectelor locale.