Prima pagină » Primul tronson din autostrada A8 va fi construit de firmele lui Umbrărescu. Au câștigat licitația pentru un tronson de aproape 30 km
Economic

Primul tronson din autostrada A8 va fi construit de firmele lui Umbrărescu. Au câștigat licitația pentru un tronson de aproape 30 km

Moment așteptat de zeci de ani de toată regiunea Moldovei din punct de vedere economic.

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, un consorțiu de firme deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cu preţul de 1,56 de miliarde de lei, fără TVA, a anunţat miercuri directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Tronsonul Leghin-Târgu Neamț (Moțca/DN2) va fi, practic, primul tronson din PNRR de pe A8 care va intra în construcție, doar dacă nu vor fi contestații.

Pentru construirea celor 29,91 km ai acestui tronson de autostradă, firmele lui Umbrărescu au termen șase luni pentru proiiectare și 24 luni execuție, tronsonul făcând parte din Autostrada Unirii A8, Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi- Ungheni.