Prima pagină » Sediul unei companii de construcții uriașe a fost vândut de lichidator. O bancă a luat toți banii
Economic

Sediul unei companii de construcții uriașe a fost vândut de lichidator. O bancă a luat toți banii

Sediul firmei Victor Construct Sursa foto: insolventa-azi.ro

Sediul uneia dintre cele mai mari firme de construcții din istoria județului Botoșani a fost vândut de către lichidatorul judiciar.

Este vorba despre sediul companiei Victor Construct SRL, firmă aflată în faliment. Compania înființată în 1993 de omul de afaceri Victor Mihalachi, cel care a avut calitatea de administrator special în procedura de faliment.

Sediul Victor Construct a fost cumpărat de Ada Adriana și Gelu Popescu.

Potrivit raportului lichidatorului Pareto Grup IPURL, sediul de pe strada Ion Pillat a fost vândut cu 2,7 milioane lei, fără TVA, fiind vorba despre o clădire de 250 metri pătrați și un teren în suprafață de 1221 metri pătrați.  

”Suma rezultată din valorificarea proprietății imobiliare prezententată mai sus face obiectul propunerilor de distribuire în favoarea creditorului Banca Comercială Română”, se precizează în raportul lichidatorului.

Din suma totală se achită onorariul de succes al lichidatorului, respectiv 91.800 lei, iar după achitarea celorlalte onorarii restante către Edge Business Restructuring Advisors SPRL și Pareto Grup IPURL, băncii BCR, care are cauză de preferință, îi revin 2,49 milioane lei.

Potrivit raportului lichidatorului, BCR a recuperat până acum doar 20,34% din creanța garantată de 18,95 milioane lei, respectiv 3,8 milioane lei.

Sediul firmei Victor Construct
Sursa foto: insolventa-azi.ro