Prima pagină » VIDEO Au construit de la ZERO un gigant care a ajuns la o cifră de afaceri de 327 milioane lei și este primul în România
Economic

VIDEO Au construit de la ZERO un gigant care a ajuns la o cifră de afaceri de 327 milioane lei și este primul în România

A fost înființat în urmă cu 20 de ani, a crescut prin investiții constante, s-a făcut remarcat prin calitate și seriozitate, iar la două decenii de la înființare s-a impus ca fiind pe primul loc în România în categoria sa.

Afacerea pusă pe picioare în urmă cu 20 de ani de discreta familie Raluca și Ștefan Tipu în comuna Răchiți, județul Botoșani, a ajuns la să domine piața pe care activează.

Compania Samcom AS a devenit cel mai mare tranșator de carne de vită și oaie din România, lucrând doar cu animale crescute în România, colectând din toată țara.  

Ștefan Tipu este genul de om de afaceri care pune preț pe tot ce înseamnă ”produs în România”, oferind cele mai bune prețuri de pe piață la achiziții în procesul de încurajare a fermierilor de a crește numărul de capete de animale din fermele românești.

În urmă cu 20 de ani Samcom AS pornea ca o afacere de familie, iar acum reprezintă o industrie în sine având un abator în Cătămărăști-Deal și o unitate de tranșare în Roșiori, totul ultra-modern, la cele mai noi standarde de siguranță și calitate.

Pentru 2022, Samcom AS a raportat o cifră de afaceri de 327 milioane lei și un profit net de 14 milioane lei, față de 2021 când a încheiat anul cu 240 milioane lei cifră de afaceri și profit de 8,4 milioane lei.

”Samcom AS lucrează doar cu carne românească, atât de la micii crescători de vită și ovină, cât și de la fermele mai mari. Suntem bucuroși că putem să susținem creșterea animalelor în Botoșani și toată România și să oferim prețuri cât mai bune pentru a stimula această activitate”, declara Ștefan Tipu, pentru BanulBotosanean.ro, în prima parte a anului.

De câțiva ani, Samcom AS a investit și a dezvoltat și partea de maturare a cărnii de vită, producând și livrând în țară și străinătate carne maturată de cea mai bună calitate, de la t-bone și tomahawk, la frigărui și vrăbioară, antricot, burgeri și carne pentru gulaș.  

Produsele maturate ale Samcom AS se comercializează sub brandurile Samcom sau SAM’S Steakhouse, compania botoșăneană având și propriul magazin onlin samssteakhouse.ro.

Carnea tranșată la Samcom AS este livrată în toată România în marile lanțuri de magazine, dar și în țările Occidentale și cele arabe.