Prima pagină » O comună devine bijuterie: încep lucrările la canalizare, apoi se asfaltează toate drumurile, plus investiții în sănătate
Administrație

O comună devine bijuterie: încep lucrările la canalizare, apoi se asfaltează toate drumurile, plus investiții în sănătate

O comună de pe malul Prutului se transformă radical la 100 de ani de la Marea Unire cu investiții în infrastructură de utilități, drumuri, podețe și sănătate.

 

Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, a declarat că la începutul săptămânii a semnat contractele de finanțare pentru asfaltarea drumurilor și pentru modernizarea dispensarului medical din localitate.

 

 

În ianuarie comuna Ripiceni a primit finanțare pentru construirea de podețe în extravilan, iar aprilie vor începe lucrările la rețeaua de canalizare.

 



 

”Am semnat contractul pentru modernizare drumuri de interes local, 5,2 kilometri de drum, aproape un milion de euro și în aprilie vom începe lucrările la rețeaua de canalizare și stația de epurare. Vine perfect proiectul pentru că după ce vom termina lucrările la canalizare vom reface drumurile și le vom asfalta”, a declarat Gabriel Talef.

 

 

 

Lucrările de canalizare și stația de epurare vor costa 7,5 milioane lei și includ și 400 de branșări gratuite la rețea.

 

Pentru modernizarea dispensarului uman Primăria Ripiceni a primit o finanțare de 500.000 euro, iar pentru construirea de podețe pe drumurile agricole a primit 400.000 euro.

 

Totodată, comuna Ripiceni așteaptă o finanțare pentru construirea unui sat de vacanță pescăresc, pensiuni, plajă și debarcader într-un proiect mai amplu care este în analiză de câțiva ani la nivel central și deși a fost declarat eligibil încă nu a fost semnat contractul.

 

loading…