Prima pagină » 1500 de voluntari la Botoșani în campania “Let’s Do It, Romania!”
Administrație Știri locale

1500 de voluntari la Botoșani în campania “Let’s Do It, Romania!”



 


Peste 1500 de voluntari din județul Botoșani s-au înscris până acum pe siteul campaniei “Let’s Do It, Romania!”, pentru a participa, sâmbătă, 18 septembrie, la acțiunea de curățenie generală în toată țara, într-o singură zi.

 Botoșănenii care doresc să ia parte la această acțiune în cursul zilei de mâine, se vor prezenta la Garda de mediu, începând cu ora 8.00, pentru a primi mănuși și saci.

Zonele pe care le vor curăța sunt la alegere, însă de menționat că e nevoie de voluntari mai cu seamă pe zonele Baisa, pădurea Rediu ori Lebăda.





Până la această dată din partea instituțiilor botoșănene s-au înscris Instituția Prefectului, Jandarmeria, reprezentanții MapN, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Silvică, Apele Române etc. Totodată, circa 50 de unități de învățământ din județ și din municipiu s-au mobilizat pentru a ieși la curățenie în data de 18 septembrie.

Voluntarii, atât cei înscriși pe platforma campaniei, cât și cei care au aflat mai târziu de posibilitatea de a se implica din nou în această acțiune, au datoria de a lăsa sacii cu deșeurile strânse la marginea drumului sau în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor, pentru ca operatorii de salubritate să-i poată ridica ulterior.

Cei care doresc pot trimite fotografii ori scurte testimoniale video din timpul acțiunii la ldirbotosani2021@gmail.com pentru a putea fi promovate pe paginile campaniei.