Prima pagină » VIDEO Medic despre tinerii care ajung drogați la Urgențe: ”O parte reușim să îi salvă, o parte… nu. Ne confruntăm cu substanțe despre care nu știm prea multe”
Știri locale

VIDEO Medic despre tinerii care ajung drogați la Urgențe: ”O parte reușim să îi salvă, o parte… nu. Ne confruntăm cu substanțe despre care nu știm prea multe”

Ramona Guraliuc, medic-șef Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, le-a vorbit tinerilor prezenți la conferința ”Împreună în lupta cu drogurile”, organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani la Cinematograful ”Unirea”.

Cunoscutul medic de urgențe le-a transmis copiilor și părinților prezenți în sală consumul de droguri din punct de vedere al luptei pentru păstrarea vieții pe care o duc medicii cu toate cazurile care ajung la UPU.

”Fie că sunt aduși de organele abilitate, fie că sunt prinși la volanul unei mașini, fie că sunt victime ale accidentelor rutiere, pentru că trebuie să recunoaștem că atunci când consumăm aceste substanțe nu mai suntem responsabili de ceea ce facem, de acțiunea noastră, de gândirea noastră. O parte dintre ei reușim să îi salvăm, o parte dintre ei nu. Asta este cea mai mare frică pe care o avem noi ca și medici. Ne confruntăm cu aceste substanțe de care nu știm foarte multe și a căror reacție este independentă de la fie care individ la fiecare individ pentru că noi suntem diferiți și nu reușim să câștigăm această luptă cu viața”, a le-a spus Ramona Guraliuc elevilor, părinților și profesorilor din sală.

Aceasta a vorbit și în calitate de medic, și de părinte despre riscurile consumului de droguri în rândul copiilor.  

”Sunt copii care se pierd și care nu își vor mai găsi locul în societate. Îmi doresc foarte mult să creștem o generație sănătoasă, care are viitor, care cunoaște riscurile acestor substanțe, care este responsabilă și își dorește să nu se atingă de ele. Pentru că da, citim foarte multe lucruri și prima doză nu o să reușească să îmi creeze dependență. Este greșit pentru că noi suntem diferiți și avem puncte vulnerabile, tocmai asta ne duce la o stare care ne face să fim dependenți. Creează o stare de care noi devenim dependenți și pe care își doresc să o trăiască. Drogurile sunt variate, fumatul, alcoolul, subnstanțele care sunt interzise, toate duc la un final nefericit, a pierderii controlului de sine”, a mai spus medicul-șef UPU Botoșani.