Prima pagină » Demisie de răsunet în PNL Botoșani: ”Analizez oportunitatea unei candidaturi, ca independent”
Politică

Demisie de răsunet în PNL Botoșani: ”Analizez oportunitatea unei candidaturi, ca independent”

Un respectat profesor de istorie, printre cei mai îndrăgiți de elevi, a demisionat din PNL Organizația Municipală.

Este vorba de Daniel Botezatul, cel care este și consilier local al PNL.

”Astăzi am mai întors o pagină din existența mea. La capătul mai multor luni de frământări, consultări cu familia și prietenii am luat, cred, decizia cea mai potrivită. La momentul la care fac această postare sunt proaspăt demisionar din funcția de vicepreședinte al Organizației Municipale Botoșani și din calitatea de membru al aceluiași partid.  Am avut, în politica de partid, suișuri și coborâșuri, am fost trădat, fără a trăda. Am cunoscut în PNL oameni de toată isprava, pe unii conducerile succesive ale partidului marginalizându-i, în ciuda bunei percepții și notorietății de care se bucurau la nivel județean. Am constatat, din păcate, că banul îți netezește drumul către funcțiile mai importante, de senator, deputat, președinte de CJ etc.”, a postat Daniel Botezatu pe contul său de Facebook.

Profresorul Botezatu susține că PNL are un cu totul alt drum prin echipa Flutur-Iftime și pare să fie unul bun, dar cu toate acestea nu se răzgândește și a demisionat din partid, analizând posibilitatea de a candida independent la Consiliul Local la alegerile din 9 iunie.

”Am constatat că odată cu preluarea conducerii organizației județene a PNL de către Valeriu Iftime și cu tranșarea, pe această cale, a candidaturii lui Cătălin-Mugurel Flutur la funcția de primar al municipiului, un suflu nou, puternic, a animat partidul, scoțându-l din lentoarea rudă cu agonia. Oameni tineri, unora le-am fost profesor și sunt mândru de ei, femei puternice, antreprenori de succes, lideri de marcă ai societății civile din Botoșani au devenit membri ai partidului, pentru care lucrează cu un entuziasm debordant. Cât despre mine, încă analizez oportunitatea unei candidaturi, ca independent, pentru funcția de consilier local, fie părăsirea cu totul a politicii. Un prim pas l-am făcut, renunțând la politica de pe listele unui partid. Rămas bun tuturor foștilor colegi, succes în tentativa de a reda PNL-ului din Botoșani demnitatea și onorabilitatea de altădată și pentru a-l parafraza pe Alexandru Ioan Cuza, el însuși un înaintaș liberal, fac mutatis mutandis următoarea urare: „Să dee Dumnezău să-i meargă PNL mai bine fără mine decât cu mine”!”, a concluzionat profesorul Daniel Botezatu.