Prima pagină » Drancă și Gheorghiță au fost suspendați de la conducerea USR Botoșani și nu pot candida la locale
Politică

Drancă și Gheorghiță au fost suspendați de la conducerea USR Botoșani și nu pot candida la locale

Conducerea centrală a USR a decis schimbarea conducerii USR Botoșani în prag de alegeri. Astfel, deputatul Andrei Drancă, președintele USR Organizația Județeană, și Marcel Gheorghiță, președintele USR Organizația Municipală, au fot suspendați din partid.

În locul lor, conducerea organizației județene este asigurată de economistul Cristina Lăcătușu, iar organizația municipală de consilierul local Raluca Curelariu, cea care va candida și la Primăria municipiului Botoșani.

Prezentă într-o emisiune la Tele M, Raluca Curelariu a spus că Drancă și Gheorghiță au fost suspendați de conducerea centrală a USR, nu de către ea.

”Organizație Municipală este condusă la nivel de vicepreședinte. Mâine avem birouri pentru a valida conducerile interimare la nivel de municipiu și județ. Marcel Gheorghiță a fost președintele până ieri, decizia a fost luată la nivel de birou național și nu discutăm despre chestiile interne”, a declarat Raluca Curelariu.

Pe pagina de Facebook ”Ne-am saturat sa fim condusi de hoti”, pe care membrii USR o foloseau pentru a se război cu PSD și PNL, a fost făcută o postare în care Raluca Curelariu este considerată ca fiind cea vinovată de ”execuția” politică a lui Drancă și Gheorghiță.

”Șoc în USR Botoșani… Membri fondatori și președinți de filială municipală și județeană, Marcel Gheorghiță și Andrei Drancă au fost suspendați din USR!!! Tot scandalul a pornit de la dorința refuzată statutar a Ralucăi Curelariu de a urca pe lista de candidați la Consiliul local de pe locul 4 (conform voturilor membrilor USR BT) pe locul 1. Aceasta, sprijinită de Echipa Barna București și vicepreședintele județean Cristina Lăcătușu, prin intermediari a facut sesizări pe fapte imaginare și a tras sforile ca cei care i se opuneau să fie dați afară din USR… Curios e faptul că aceeași Raluca Curelariu i-a făcut sesizare acum 4 ani lui Gelu Graur pentru a fi exclus din USR. Graur, ca și Curelariu, vroia cap de listă la consilieri locali deși membrii îl votaseră pe locul 5…

Curelariu a reușit să excludă din USR Botoșani și să scape de toți cei care-i stăteau în calea realizării visurilor ei de ”om politic”, taman acei oameni care au sprijinit-o pe toate planurile în USR și cărora le este datoare cu cariera ei în politică…

Așa s-a terminat povestea frumoasă cu ”USR e fain”, acum USR s-a pesedizat și canibalizat”.