Prima pagină » Licitație de 2 milioane de euro la CJ pentru lucrări care să prevină alunecarea și distrugerea depozitului de deșeuri de la Stăuceni
Administrație

Licitație de 2 milioane de euro la CJ pentru lucrări care să prevină alunecarea și distrugerea depozitului de deșeuri de la Stăuceni

Consiliul Județean Botoșani va organiza pe 3 aprilie licitația pentru Proiectare și execuție ”Lucrări de intervernție în primă urgență pentru consolidarea și punerea în siguranță a depozitului de deșeuri din cadrul CIMD Stăuceni”.

Valoarea licitației este de 10,6 milioane lei și au ca scop ”remedierii alunecărilor şi punerii în siguranţă a digului de susţinere a platformei staţiei de epurare, se propune reducerea şi reconfigurarea pantei taluzului de rambleu”.

Realizarea lucrărilor de reducere şi reconfigurare a pantei taluzului de rambleu. ”Executarea următoarelor elemente de consolidare şi stabilizare: – Taluz cu înălţimea de 2.5 şi 3.00 m, cu panta variabilă de maxim 1V:3H; – Bermă cu lăţimea de 3.00 m şi min. 4% pantă către aval; – Zid de sprijin pe lungimea de 220.00 ml, realizat din piloti foraţi, construiţi din beton armat, având diametrul de 880 mm, lungimea de min. 10.00 m, aşezaţi la max. 2.00 m interdistanţă; – Şanţ de gardă realizat din beton simplu C30/37. • Refacerea sistemului rutier – Refacerea sistemului rutier se va realiza pe o suprafață de ~1900 m2, cu: 1. Tratarea terenului de fundare pe adâncimea de min. 40 cm cu lianţi hidraulici; 2. Strat balast – 30 cm; 3. Mixtură asfaltică AB22.4 – 6 cm; 4. Geocompozit cu funcție de armare, antifisură și barieră hidrostatică; 5. Mixtură asfaltică BAD22.4 – 6 cm; 6. Mixtură asfaltică BA16 – 4 cm. – Șanț de gardă, dispus pe traseul șanțului existent, cu adâncimea 20-30 cm. Acest șanț va descărca în căminul de vizitare existent de lângă bazinul cu apă epurată. • Realizarea amenajării peisagistice – Plantarea de puieți de salcâm (Robinia pseudoacacia) distribuiți pe 5-6 rânduri la 4-5 m pe taluzul realizat din pământ vegetal armat cu geocelule; – Plantarea de puieți de plop (Populus alba) distribuiți pe două rânduri la aproximativ 8-10 m”.