Prima pagină » În sfârșit, România se împrumută și pentru un proiect mare care vizează județele din Moldova: cofinanțarea autostrăzii A7

În sfârșit, România se împrumută și pentru un proiect mare care vizează județele din Moldova: cofinanțarea autostrăzii A7

După mai bine de 30 de ani în care România s-a împrumutat pentru a face investiții în Ardeal, Banat, și Muntenia, a venit în sfârșit rândul ca Guvernul să aprobe un împrumut pentru cofinanțarea lucrărilor la un proiect major de investiții care vizează județele Moldovei.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, contractul de finanţare, în valoare de 600 de milioane euro, între România şi Banca Europeană de Investiţii, pentru construcţia Autostrăzii A7.

Deputaţii au aprobat proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă B – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 1 februarie 2024 şi la Luxemburg la 5 februarie 2024, scrie Agerpres.

Proiectul Autostrăzii A7 urmează să fie finalizat în anul 2025, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de 48 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Potrivit actului normativ, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea acestui proiect. Ministerul Transporturilor asigură implementarea proiectului prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectul de act normativ este iniţiat de Guvern, iar Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în acest caz.

Sursa: Economica.net