Prima pagină » Proiect de 400.000 euro depus de CJ pentru grădină terapeutică și alei senzoriale la Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi
Administrație Știri locale

Proiect de 400.000 euro depus de CJ pentru grădină terapeutică și alei senzoriale la Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi

Comunicat de presă: Consiliul Județean Botoșani acordă o importanță deosebită educației, demarând sau punând în aplicare proiecte menite să contribuie la creșterea calității vieții elevilor cu nevoi speciale.

În continuarea proiectelor de modernizare, reabilitare și dotare a Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” Dorohoi, Consiliul Județean Botoșani, în calitate de partener al Consiliului Local Ivano-Frankivsk, a depus spre finanțare, în cadrul apelurilor destinat proiectelor cu valoare mică deschise în Programul Interreg VI-A NEXT România Ucraina 2021-2027, proiectul „Spații incluzive și stimulative pentru educație progresivă, inovatoare și receptivă”.

Prin proiect se urmărește crearea de facilități incluzive orientate spre mediu la nivelul Școlii Speciale „Ion Pillat”, inclusiv realizarea unei grădini terapeutice, prin instalarea de instrumente muzicale de exterior și amenajarea unei alei senzoriale. De asemenea, vor fi reamenajate parcarea și căile de acces în școala specială de la Dorohoi. Valoarea totală a proiectului este de 404 mii de euro, din care 364 de mii de euro grant și 40 de mii de euro contribuția celor doi parteneri.

  „Punem un accent deosebit pe partea de educație, mai ales că școlile din subordinea Consiliului Județean Botoșani au specific aparte, adresându-se copiilor cu nevoi speciale. Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate. Trebuie să fim lângă ei și lângă familiile lor și să-i ajutăm cu ceea ce putem”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În cadrul Priorității 2.1. „Îmbunătățirea accesului egal la servicii educaționale, de formare și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea unei infrastructuri accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online” din Programul Interreg VI-A NEXT România Ucraina 2021-2027, valoarea maximă a grantului pentru proiectele small este de 400 de mii de euro.