Prima pagină » VIDEO A fost aprobat bugetul. Pentru prima oară în istorie primarul nu a fost prezent. Scandal când Flutur a propus mai mulți bani la FC Botoșani
Administrație

VIDEO A fost aprobat bugetul. Pentru prima oară în istorie primarul nu a fost prezent. Scandal când Flutur a propus mai mulți bani la FC Botoșani

Proiectul de buget pentru 2024, inițiat de primarul Cosmin Andrei, a fost votat prin votul majorității consilierilor locali.

Pentru prima dată în istorie, primarul care a inițiat proiectul de hotărâre de buget, cel mai important proiect din an, nu participă la ședința de vot în plen, asta ca urmare a dosarului DNA în care edilul-șef se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

Dacă până acum toate ședințele de CL erau transmise pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Botoșani, de acestă dată conducerea municipalității a decis să nu mai permită botoșănenilor să vadă LIVE modul în care au loc dezbaterile și mai ales care sunt temele dezbătute în ședința de CL.  

Fostul primar Cătălin Flutur a criticat lipsa totală de transparență a proiectului de buget, care nu a mai fost dezbătut nici în ședințele publice, nici nu a fost transmis consilierilor locale la timp cu tot cu amendamentele primarului. Totodată, Flutur a punctat sumele incredibil de mici alocate pentru dezvoltare și faptul că partea de salarii și de funcționare a primăriei are un buget de 5 ori mai mare decât cel pentru dezvoltare.

Cătălin Flutur a făcut un amendament la proiectul de buget pentru alocarea mai multor bani pentru FC Botoșani, amintind că promisiunea primarului Andrei de sprijinire cu bani a salvării de la retrogradare a echipei nu a fost onorată.

”Domnul Cosmin, care nu este prezent acum, acum trei-patru săptămâni a promis tuturor microbiștilor din Botoșani că va ajuta anul acesta foarte mult echipa de fotbal, echipa simbol a orașului. Din păcate a dat cea mai mică sumă alocată”, a declarat fostul primar Cătălin Flutur.

Acesta a fost contrat de viceprimarul Bogdan Buhăianu: ”Este peste suma de anul trecut, nu mai mințiți domnule Flutur!”.

”Nu vreți să salvați echipa! Probabil tot pe considerente politice”, a completat Cătălin Flutur.

Suma prinsă în Buget pentru FC Botoșani era de 650.000 lei, iar prin amendamentul lui Flutur a crescut la un milion de lei, bani care vor fi luați de la capitolul transporturi.

De la Opoziție a mai trecut și amendamentul depus de Raluca Curelariu, de la USR, pentru construirea de wc-uri pentru persoanele cu handicap în Parcul ”Mihai Eminescu” și Parcul ”Cucrubeului”.

În rest, tot bugetul a fost aprobat așa cum a propus primarul Cosmin Andrei, fără ca acesta să fie în fața consilierilor locali și a botoșănenilor pentru a motiva propunerile făcute.