Prima pagină » Șoptică despre zvonul înlocuirii cu Iftime: ”De 4 ani îl curtăm… a avut propunere să candideze. Eu nu demisionez!”
Politică

Șoptică despre zvonul înlocuirii cu Iftime: ”De 4 ani îl curtăm… a avut propunere să candideze. Eu nu demisionez!”

Nu știu dacă înțelege în ce se bagă pentru că ar trebui să candideze la CJ împotriva PSD”

Liberalii botoșăneni au făcut scut în jurul deputatului Costel Șoptică după zvonul venit de la conducerea centrală a partidului potrivit căruia omul de afaceri Valeriu Iftime ar prelua funcția de președinte al PNL Botoșani.

Toți primarii și președinții de organizații, cu o singură excepție, au semnat un tabel de susținere a lui Costel Șoptică în funcția de președinte al PNL Botoșani și totodată împotriva unei schimbări peste voința liderilor județeni tocmai într-un moment în care pentru prima dată după 2014 filiala Botoșani pare să fie unită.

Contactat telefonic, Costel Șoptică a declarat că va avea săptămâna viitoare o discuție atât cu Valeriu Iftime, cât și la nivelul conducerii centrale a PNL.

”Noi de 4 ani îl curtăm pe domnul Iftime și chiar a avut propunerea să candideze în 2020 din partea PNL. Dacă vă aduceți aminte, a venit și la o emisiune împreună cu mine prin care am anunțat măsurile economice pe care eu le propuneam pentru Botoșani ca și candidat la Consiliul Județean. Ușa PNL Botoșani este mereu deschisă pentru un om de afaceri de anvergura domnului Iftime și pentru alții ca el. Noi avem acum cu adevărat o echipă unită la PNL Botoșani, iar eu nu demisionez și nici nu voi ceda. Mi-am anunțat la Iași în fața conducerii centrale asumarea candidaturii la Consiliul Județean Botoșani. În BPN-ul de alaltăieri s-a stabilit ca președinții de filiale să candideze la CJ. După acest raționament, domnul Iftime dacă ar veni să preia președinția PNL Botoșani ar trebui să candideze la CJ împotriva PSD. Nu știu dacă înțelege în ce se bagă mai ales pentru că din ultimul sondaj în care el a fost măsurat a reieșit că suntem vreo trei în PNL care avem un scor mult mai bun. De asta voi avea o discuție cu domnul Iftime și Bucureștiul pentru a decide într-un fel sau altul”, a declarat Costel Șoptică.

Acesta a făcut referire la un sondaj de opinie realizat în 2022 și în care el, Cătălin Flutur și Cristian Achiței aveau o intenție de vot cu mult peste Valeriu Iftime.

În ceea ce privește semnăturile primarilor și a președinților de organizații din județ, în urmă cu jumătate de an cel mai probabil acestea nu ar fi fost obținute de Costel Șoptică, însă în februarie 2024 realitatea din PNL este cu totul alta.

Este pentru prima dată în ultimii 16-20 de ani când în PNL Botoșani sunt în partid președintele în exercițiu la nivel județean și alți trei foști președinți, respectiv Cătălin Flutur, Mihai Țâbuleac și Florin Țurcanu.