Prima pagină » VIDEO A adus turiști din București la Revelion și Ziua Națională: ”Există un potențial turistic al orașului și județului incredibil”
Economic Visit Botoșani

VIDEO A adus turiști din București la Revelion și Ziua Națională: ”Există un potențial turistic al orașului și județului incredibil”

Costin Corboianu este agentul de turism care a adus câteva sute de turiști în Botoșani la Revelionul trecut și la Ziua Națională, iar va aduce turiști și la Revelionul pe rit vechi, și la Paște.   

Acesta colaborează cu Scorilo Travel Vacanțe și susține că potențialul turistic al județului lui Eminescu, Enescu, Iorga și Luchian este uriaș.

A ajuns la Botoșani adus de Florentina Ghiorghiță, de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, cea care insistă de câțiva ani ca Botoșaniul poate să facă bani și din turism pentru că are ce oferi la acest capitol.

Târgurile de turism din țară la care CNIPT a reprezentat municipiul Botoșani și prezența constantă acolo a atras atenția agenților de turism, aceștia au primit pachetul de informații de care aveau nevoie și au început să facă pachete turistice în care includ Botoșani sau care au chiar ca destinație aceste meleaguri din Țara de Sus. Dacă alte agenții de turism au inclus Botoșaniul în anumite trasee, Costin Corboianu a îndrăznit chair să includă zona ca destinație turistică și ceea ce visa Florentina Ghiorghiță și aproape nimeni de pe plan local nu credea că se va întâmpla chiar s-a produs.

La Revelionul 2022-2023 a fost pentru prima dată în istorie când o agenție de turism a avut pachet turistic pentru Botoșani, iar 150 de bucureșteni au petrecut noaptea dintre ani savurânt tradițiile și bucatele locale.

45 dintre acei turiști au revenit la Botoșani la Ziua Națională, iar Costin Corboianu va reveni cu alți turiști și la Revelionul 2024, dar și la cel pe rit vechi din ianuarie și apoi la sărbătorile de Paști.

”A fost o surpriză foarte plăcută Botoșaniul. De la deschiderea oamenilor, la modul amiabil prin care ne-au primit și ne-au pus totul la dispoziție și în primul și în primul rând informația. Există un lucru pe care îl spun de fiecare dată și nu pică bine tuturor: noi românii nu ne cunoaștem țara. România este o țară de o asemenea complexitate încât noi românii nu ne cunoaștem țara, nu știm nici cele peste 20 de minorități pe care le avem noi. Zona veche din Botoșani are o serie de clădiri impresionante, cele mai mari personalități ale României s-au născut la Botoșani, lista este extraordinar de mare. În afară de acest lucru zonele din împrejurimi sunt deosebite. Am găsit la Vorona o deschidere din partea Centrului de turism și a preotului”, a declarat Costin Corboianu.

Agentul de turism susține că mediul de afaceri local și întreaga comunitate ar trebui să se redescopere și să aibă încredere în potențialul turistic a tot ce înseamnă Botoșani și să investească în acest domeniu.

”Nimeni nu e profet în țara lui! Există un potențial turistic al orașului și al județului incredibil. Cea mai bună dovadă este că oamenii au venit și au revenit. Noi venim și la Revelionul pe rit vechi al comunității rușilor lipoveni, am postat programul și în 10 zile s-a umplut un autocar. Anul acesta o să venim și la Paște, estimăm 100 de persoane. Probabil cine locuiește aici sau îl vede zilnic, nu i se pare ceva inedit. În perspectiva Moldovei, Bucovina foarte mediatizată, Iașul este cel mai frumos oraș din punctul meu de vedere, ”un muzeu în aer liber” cum spunea botoșăneanul Nicolae Iorga, dar orașul Botoșani este o foarte mare surpriză. Cea mai bună dovadă nu este că vin eu, ci faptul că vin oamenii. Eu pot să vin cu un program care nu prinde, dar în momentul în care prinde, oamenii sunt interesați și cauți și alte atracții în zonă”, a completat agentul de turism Costin Corboianu.

Acesta a acordat un interviu și pentru Europa FM și a precizat că Botoșani și Blaj sunt comorile încă nedescoperite ale turismului în România.

Participările constante la târgurile de turism din București l-au adus pe Costin Corboianu la Botoșani, iar participările constante la târgurile internaționale de turism organizate de țările din regiune, vor atrage alți agenți și alte agenții.

În momentul de față, Botoșani investește infim în promovarea turistică, în creșterea brandurilor turistice pe segmentul cultural, ecumenic, pentru pescari și vânători. Doar prin turiștii atrași în ultimii doi ani s-au multiplicat de foarte multe ori toate fondurile investite de autoritățile locale în ultimii ani, iar prezența lor a dus la includerea numelui ”Botoșani” în planurile turistice din țară.

Pe lângă agenția de turism reprezentată de Costin Corboianu, în Botoșani ajung în fiecare săptămână din lunile de vară turiști aduși de diferite agenții din țară care organizează circuite în nordul Moldovei.