Prima pagină » FOTO Trompeta de aur a marelui Mirel Manea a răsunat din nou la New York de Ziua Națională a României
Știri locale

FOTO Trompeta de aur a marelui Mirel Manea a răsunat din nou la New York de Ziua Națională a României

Marele artist Mirel Manea, managerul Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, a fost din nou ambasador cultural al României la New York de Ziua Națională 1 Decembrie.

”Trompeta de aur” de la Botoșani a răsunat din nou în marea metropolă a lumii de Ziua României și a demonstrat că rămâne cel mai apreciat artist contemporan botoșănean peste hotare.

De câțiva ani buni, Mirel Manea este invitat de comunitatea românilor din SUA să cânte în New York de Ziua Națională a României.

”Oriunde aș fi, gândul meu este doar într-un singur loc! Ce stare de spirit si ce emoție, trăiesc acum la New York.  Cultura romaneasca si credința in Dumnezeu se respira în aer, peste tot, pe străzi si în parcuri, iar oameni veniți din întreaga tara și nu numai, au însuflețit aceste zile la New York peste măsură.  Ziua Naționala ne aduna an de an, in număr tot mai mare, cu credință, pentru mântuirea neamului românesc”, a scris Mirel Manea pe contul său de Facebook.

Marele artist botoșănean, manager al Filarmonicii ”George Enescu”, a fost alături de Chesarie Bertea, protoiereu al Protopopiatului Atlantic. Paroh al bisericii Sfânta Maria din New York. Episcopia Ortodoxă Română din America, Mihaela Simona Florea, consul general al României în New York, și Ștefan Minovici, președinte al Romanian American Business Council – RABC New York.