Prima pagină » Care este programul pentru transport în comun electric din municipiul Botoșani realizat de primarul Cosmin Andrei
Politică

Care este programul pentru transport în comun electric din municipiul Botoșani realizat de primarul Cosmin Andrei

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat cele mai importante investiții din programul de transport electric în comun, care este în curs de implementare.

În primul rând botoșăneii vor avea un transport în comun ecologic prin cele 66 de autobuze și microbuze electrice care vor fi puse pe traseele din oraș, stații inteligente dotate cu panouri digitale și sisteme automate de emitere a tichetelor și încărcare a cardurilor de călătorii. Este vorba de un program în valoare de 32 de milioane de euro. Banii europeni au fost obținuți. Contractele au fost semnate. Urmează implementarea până la finalul actualului mandat. Așa cum am finalizat multe proiecte în ultimii trei ani și jumătate, reabilitarea Bisericii Sfântul Gheorghe, Teatrul Mihai Eminescu, care va fi deschis în curând, multe străzi din oraș printre care Primăverii, Sucevei, Viilor-Nicolae Iorga, Doboșari, intrăriile în oraș dinspre Iași, Suceava, Ștefănești și Săveni, Parcul Filatelei, Parcul Junior, Parcul Laval, Parc Adamiu, spații verzi și locuri de joacă în fiecare cartier, la fel voi finaliza toate investițiile și voi începe altele noi”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Programul „TRANSPORT ECOLOGIC ÎN BOTOȘANI” realizat de primarul Cosmin Andrei prevede de asemenea peste 50 de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice și un sistem automat de camere video pentru monitorizarea și managementul traficului cu prioritizarea transportului în comun și cu delimitarea unei benzi unice pentru autobuze și microbuze pe mai multe străzi principale.

Prin programul european pe care l-am semnat în urma câștigării proiectului de mobilitate urbană, Municipiul Botoșani va avea unul dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de transport în comun din țară. O dată cu achiziția autobuzelor și microbuzelor electrice, extindem traseele de transport public, modernizăm depourile și amenajăm parcări la capătul liniilor. Transportul public ecologic, care urmează să intre în circulație în orașul nostru în următoarele luni este accesibil și persoanelor cu dizabilități”, a explicat primarul Cosmin Andrei.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.