Prima pagină » Mii de români au sărbători Ziua Națională organizată în UK de un fost primar și un om de afaceri din județul Botoșani
Știri locale

Mii de români au sărbători Ziua Națională organizată în UK de un fost primar și un om de afaceri din județul Botoșani

Nu mai puțin de 8000 de români din Londra au sărbătorit Ziua Națională a României la un eveniment organizat de doi botoșăneni capitala Angliei.

Cătălin Rotundu, fostul primar al comunei Dângeni și fost secretar general al PNL, a prezentat Ziua României în Londra.

”Peste 8000 de români au fost prezenți astăzi în Park Harrow-Londra la a 3-a zi a evenimentului organizat de ONG RoConect din Londra. S-a sărbătorit Ziua Națională pentru prima dată la așa nivel. Zeci de români din satul Dângeni și sute de botoșăneni au fost prezenți”, a declarat Cătălin Rotundu.

Evenimentul a fost sponsorizat de firma BI FortWork, deținută de Bogdan Scutelnicu din Dângeni, companie la care lucrează peste 100 de români și care a avut o cifră de afaceri de 14 milioane lire sterline în 2022.

Mii de români și moldoveni au petrecut împreună intr-un mediu de tradiție culturală a celor două țări surori.

”Bucătăria tradițională și muzica folclorului românesc sunt apreciate la modul superlativ în mai toate publicațiile media din Londra ! Am început programul cu cel mai frumos grup de copii din Republica Moldova. Copiii au interpretat un colaj de colinde și urături care au adus o deosebită bucurie in sufletele spectatorilor participanți dar și emoții cu lacrimi celor mai mulți români plecați din țară”, a completat Cătălin Rotundu.