Prima pagină » VIDEO Prima pistă de alergare pentru amatori inaugurată de Primăria Botoșani
Administrație Știri locale

VIDEO Prima pistă de alergare pentru amatori inaugurată de Primăria Botoșani

Municipiul Botoșani are, începând de marți, prima pistă de alergare pentru amatori.

Aceasta a fost amenajată în interiorul zonei de relaxare de pe strada Vârnav, în extensia Parcului Mihai Eminescu. Acolo a fost deschisă o zonă de recreere, dotată cu pistă de alergare, bănci SMART, alei pietonale, cișmele sau fântână arteziană. Parcul este iluminat cu corpuri LED și monitorizat video iar spațiile verzi – întreținute cu sistem pentru irigat.

Lucrările au început în februarie 2022 și au costat nu mai puțin de 3,3 milioane lei, sursa de finanțare fiind fondurile europene.

”Am deschis astăzi cel mai nou parc din municipiul Botoșani, în zona Vârnav.  Din acest moment, botoșănenii au la dispoziție o zonă de recreere pe strada Vârnav, proiectată ca o extensie a Parcului Mihai Eminescu.  Pe o suprafață de peste 4.300 mp, cei care doresc să-și petreacă timpul în aer liber au la dispoziție:-pistă de alergare, cu strat de uzură din tartan; -bănci SMART; alei pietonale; cișmele; fântână arteziană. Pentru menținerea ordinii și curățeniei, zona de recreere este monitorizată video, are sistem de iluminat cu corpuri LED, sunt dispuse coșuri de gunoi iar spațiile verzi sunt dotate cu sistem pentru irigat”, a declarat primarul Cosmin Andrei.