Prima pagină » Familia Bidașcă va construi trei parcuri fotovoltaice în județ cu 4,2 milioane euro
Economic

Familia Bidașcă va construi trei parcuri fotovoltaice în județ cu 4,2 milioane euro

Oamenii de afaceri locali încep să investească în capacitățile de producere a energiei din surse regenerabile.

Familia Bidașcă va investi nu mai puțin de 4,2 milioane de euro în construirea a trei parcuri fotovoltaice în trei locații diferite din județul Botoșani.

Cele trei parcuri vor avea o capacitate instalată de 6 MW și vor reprezenta și intrarea în business, în premieră, a unui reprezentan al generației tinere a familiei Bidașcă.

Investiția va fi realizată prin intermediul a trei firme diferite, controlate de Costel Bidașcă, Marian Bidașcă și de Adelina Bidașcă, fiica primului.

”Este o investiție pe care o facem în familie. Avem ATR-ul pentru cele trei parcuri fotovoltaice de 3,4 MW la Zăicești, 1,2 MW la Cristești și 1,4 MW la Stânca. Cel târziu în primăvara anului viitor vom începe construcția lor”, a declarat Costel Bidașcă.

Marian Bidașcă deține Casa Lux Pensiune&Restaurant, service-ul auto Lux Auto și o firmă care montează panouri fotovoltaice.

Costel Bidașcă este cunoscut pentru afacerile din domeniul construcțiilor și imobiliare, el construind ansamblul de blocuri MBB, precum și complexul Orhideea care va fi demolat pentru a face loc unui bloc ultramodern în zona bazarului împreună cu partenerul de la Avanera.

Adelina Bidașcă este fiica lui Costel Bidașcă și reprezintă intrarea în premieră în business a celei de-a treia generații din familie. Seniorii familiei, Adrian și Florentin Bidașcă, sunt fondatorii lanțului de supermarketuri PITA.