Prima pagină » 18 firme din Botoșani în categoria Mari Contribuabili. Iftime are 3 dintre ele. Doar 4 sunt cu capital străin
Economic

18 firme din Botoșani în categoria Mari Contribuabili. Iftime are 3 dintre ele. Doar 4 sunt cu capital străin

Județul Botoșani are doar 18 firme în rândul Marilor Contribuabili la bugetul României, din totalul de 3280 de companii catalogate astfel la nivel național.

Trei din cele 18 companii sunt parte a grupului Elsaco, condus de omul de afaceri Valeriu Iftime, cel care este și președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Botoșani, respectiv Elsaco Electronic, Elsaco Engineering și Vestra Industry.

Din cele 18 companii, Proagro este din municipiul Dorohoi, Sagrod este din orașul Darabani, Samcom AS este din comuna Răchiți, Cornells Floor din comuna Roma, restul de 14 firme fiind din municipiul Botoșani.

De asemenea, din totalul celor 18 firme din Botoșani prezente în această listă doar patru sunt cu capital străin, respectiv Carreman (Franța), Formens (Franța), Greis Flexibles România (Italia), Rolana Tex (Italia).

Totodată, o singură companie este societatea pe acțiuni din toate cele 18, respectiv Comcerel SA, celelalte fiind Societăți cu Răspundere Limitată.

Samcom AS și Doly-Com Distribuție sunt și cele mai mari unități de abatorizare din țară, Samcom pe vită-oaie, Doly-Com pe vită-porc.

Rolana Tex produce fir textil, iar Carreman produce materiale textile.

Prodalcom Distribution face parte din grupul de firme condus de omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut pentru producerea gamelor de vodcă Voronskaya BIO și Ștefan cel Mare.

Lista celor 18 Mari Contribuabili din județul Botoșani:

Big Conf SRL

Carreman SRL

Comcereal SA

CORNELL’S FLOOR SRL

Doly Com Distribuție SRL

Electro-Alfa Internațional  SRL

Elsaco Electronic SRL

Elsaco Engineering SRL

Formens SRL

Greis Flexibles România SRL

Grupul de Distribuție ETA SRL

Ovisim Impex SRL

Proagro SRL

Prodalcom Distribution SRL

Rolana Tex SRL

Sagrod SRL

Samcom AS SRL

Vestra Industry SRL