Prima pagină » Firmă din Botoșani prezentă la cel mai mare târg agroalimentar din Anuga, Germania
Agricultură Economic

Firmă din Botoșani prezentă la cel mai mare târg agroalimentar din Anuga, Germania

Compania botoșăneană Samcom AS a fost prezentă la standul României de la cel mai mare târg agroalimentar Uniunea Europeană, cel din Anuga, Germania.

Samcom AS este cea mai mare unitate de abatorizare vită-oaie din România.

”Pavilionul românesc numără 110 standuri și cuprinde o bogăție incredibilă de produse autentice și inovatoare. Județul Botoșani este reprezentat de o companie renumită pentru calitate, SamCom, cel mai mare abator si producator de carne de vită și oaie din țară. Felicitări tuturor producătorilor români care ne reprezintă la Anuga! Felicitări companiei care a inclus numele județului Botoșani în această manifestare colosală a industriei! Felicitări tuturor celor care simt, produc și consumă românește!”, a declarat senatorul Lucian Trufin, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Acesta a precizat că a discutat cu o parte din cele 110 firme prezente la pavilionul românesc din Anuga despre programul Investalim.

”Mulți dintre ei au confirmat că vor accesa fondurile din acest program, ceea ce mă umple de optimism pentru viitorul industriei agroalimentare românești. Majoritatea producătorilor autohtoni prezenți la acest târg au fost susținuți de Guvern pentru a-și promova produsele de calitate superioară în afara granițelor.  În cadrul acestei vizite, am avut o întâlnire deosebită cu ambasadorul României în Germania, doamna Adriana Stănescu, și cu președintele Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc, domnul Ștefan Pădure. Dialogul purtat s-a centrat pe colaborare în scopul promovării produselor agroalimentare românești pe plan internațional și pe consolidarea industriei noastre. Participarea mea la acest târg impresionant este preludiul unui alt moment special. Pe 10 octombrie, vom sărbători cu mândrie Ziua Națională a Produselor Agroalimentare, o inițiativă legislativă care îmi poartă semnătură. Va fi o ocazie de a readuce în prim-plan bogăția tradițiilor și a gusturilor autentice din România”, a completat senatorul botoșănean.