Prima pagină » Licitație de 11,9 milioane lei pentru a moderniza în interior Instituția Prefectului și Consiliul Județean. Banii sunt din PNRR
Administrație Știri locale

Licitație de 11,9 milioane lei pentru a moderniza în interior Instituția Prefectului și Consiliul Județean. Banii sunt din PNRR

Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean Botoșani, Palatul Administrativ, va fi supus unor lucrări de modernizare la interior care ar urma să scadă consumul de energie pentru încălzire cu 58,4% față de consumul anual înainte de renovare.

Instituția condusă de prefectul Sorin Cornilă a scos la licitație lucrările în valoare de 11,9 milioane lei finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Licitația pentru stabilirea firmei sau asocierii de firme care va face lucrările va avea loc pe 21 septembrie.

”Realizarea investitiei preconizate urmareste indeplinirea standardelor si cerintelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii conventionale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului inconjurator, etc. – Implementarea unor măsuri de reducere a consumului anual specific de energie, implicit a consumului anual de energie finală; – Implementarea unor masuri de reducere a consumului anual de energie pentru încalzire și iluminat; – Implementarea unor măsuri de reducere a emisiilor de gaze în atmosferă, echivalent kgCO2; Cheltuielile de intreținere și cele cu plata utilităților, care vor fi achitate după realizarea investiției, vor fi diminuate, imobilul fiind unul reabilitat, eficient energetic, cu costuri de mentenanță reduse. După implementarea proiectului, conform specificațiilor auditului energetic, principalele rezultate obținute vor conduce la reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire de 58,40 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare, de asemenea vor conduce la economisirea cantității de energie pe termen mediu și lung, utilizarea de surse regenerabile, reducerea energiei primare totale cu 30,25 % și reducerea emisiilor de CO2 cu 40,27%. Conform raportului de audit energetic clădirea este încadrată într-o clasă energetică inferioară, iar după implementarea proiectului nivelul de performanță energetică fiind asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică (clasa A). Investiția are de asemenea un impact social prin sporirea confortului celor care isi desfasoara activitatea in cadrul Palatului Administrativ Botoșani, precum si prin imbunătătirea imaginii instituției în rândul cetățenilor, clădirea reabilitata avand un asemenea impact in comparatie cu starea ei initiala, in care se desfasoara momentan activitatea institutiei in discutie”, se precizează în proiect.

În momentul de față, printr-un alt proiect, se lucrează la fațada Palatului Administrativ.