Prima pagină » 3 zile de folk, blues și filme cu Mircea Vintilă, Ada Milea, Soul Serenade lângă Casa lui Mihai Eminescu, plus bere artizanală, vin și alivânci
Administrație

3 zile de folk, blues și filme cu Mircea Vintilă, Ada Milea, Soul Serenade lângă Casa lui Mihai Eminescu, plus bere artizanală, vin și alivânci

Lângă casa memorială Mihai Eminescu din Ipotești va avea loc unul din cele mai faine festivalului de folk&blues din România.

Printr-o finanțare din fonduri europene din PNRR, GAL Valea Bașeului de Sus și Memorialul Ipotești-Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” va organiza în perioada 18-20 august festivalul-concurs național Seri Eminesciene.

Este unul dintre puținele concursuri de folk de la nivel național pentru copii și tineri, iar în acest an va fi completat cu vizionări de filme în aer liber, într-un beci de la Memorialul Ipotești și în biblioteca Centrului Național de Studii ”Mihai Eminescu”, show-uri de folk și blues de la cele mai mari nume din acest domeniu, ateliere de poezie, muzică și desen, workshop-uri de caricatură și desen. În livada Memorialului vor fi montate zeci de pufuri și hamace din care se vor putea urmări filme sau asculta muzică, iar în apropiere vor fi food-truck-uri cu burgeri, plăcinte și alivânci moldovenești, bere artizanală și cafea.  

În prima zi, 18 august, de la ora 15.00 va putea fi vizionat filmul ”Un bulgăre de humă”, în Mediateca Memorialului, de la ora 17.00 fa fi concursul de muzică folk pentru copii și adolescenți, de la 19.30 va fi concert Andrei Pițu, urmat de un recital Mircea Vintilă, Trupa cu valoare Adăugată, Ana Maria Ivan&Alexandru Matei.

A doua zi, 19 august, de la ora 11.00, în livada Memorialului va avea loc un woekshop de caricatură și desen, simultan cu ”Tinerii și poezia” în sala Horia Bernea. La ora 16.00 are loc a doua probă a concursului pentru copii și adolescenți, iar la ora 17.00 vor avea loc lansări de carte Valentin Ajder și editura Eikon. La ora 19.00 este programată premierea concursului, iar la ora 20.00 concertul Ada Milea, Țapinarii, Cristi Dumitrașcu & Planul B.

Duminică, a treia zi, va începe la ora 10.00 cu un velotur, iar la 11.00  workshop-uri de caricatură, desen și poezie. La 15.00 este programată vizionarea filmului documentar ”Cufărul lui Eminescu”, chiar în livada de lângă Casa memorială ”Mihai Eminescu”, pe un ecran gigant.

Urmează de la ora 17.00 spoken word cu Moni Stănilă, Cătălina Matei, Cosmina Perța, Dumitru Crudu, Iulian Morar, Miha Decu, Răzvan Țupa, Iulian Morar, în amfiteatrul interior.

De la ora 20.00, în amfiteatrul exterior va fi un recital de muzică blues cu Soul Serenade, Blue drops – Berti Barbera&Nicu Patoi, Storytellers – Marcian Petrescu&Mihai Tacoi.

Consiliul Județean Botoșani încearcă să facă din acest festival un adevărat pol de atracție pentru amatorii de folk&blues și să îi atragă pe aceștia la Botoșani, la Memorialul Ipotești.