Prima pagină » La sfârșitul lui aprilie se finalizează proiectarea pentru cei 10 kilometri ai primului tronson din Varianta ocolitoare a municipiului Botoșani
Economic

La sfârșitul lui aprilie se finalizează proiectarea pentru cei 10 kilometri ai primului tronson din Varianta ocolitoare a municipiului Botoșani

Varianta de ocolire a municipiului Botoșani care va conecta traficul de pe drumurile naționale DN 29 Botoșani-Suceava șiu DN 28 Botoșani-Târgu Frumos va fi scoasă la licitația pentru execuție în a doua parte a acestui an.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că sunt aproape de finalizare lucrările de proiectare a tronsonului de 10 kilometri de drum care va va conecta traficul de pe cele două drumuri naționale fără a mai fi necesară intrarea în municipiul Botoșani.

Acesta este cel mai important proiect la care a lucrat Zona Metropolitană Botoșani, iar lucrările de execuție sunt estimate la 165 milioane lei, noua șosea având o bandă pe sens, și o zonă de parcare.



”Mai durează o lună, o lună și jumătate proiectul tehnic. Așteptăm o Hotărâre de Guvern pentru valori de expropriere, s-au rambursat banii pentru studiul de fezabilitate și ne  apucăm de segmentul doi al variantei de ocolire”, a declarat primarul Andrei.

Licitația pentru lucrările primului tronson al variantei de ocolire a municipiului Botoșani va fi organizată la nivel național de compania de drumuri. Noua șosea va avea un capăt în drumul județean spre Orășeni Deal, chiar imediat după acel măr care indică livada din apropiere, iar celălalt capăt va fi în apropierea pădurii de la Baisa.

În ceea ce privește tronsonul doi al variantei de ocolire, acesta va conecta traficul de pe drumul național Botoșani-Târgu Frumos de cel de pe drumul național Botoșani-Ștefănești. Zona Metropolitană Botoșani va demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate a noului tronson la înainte de jumătatea acestui an.

Nu există nicio explicație a motivului pentru care nu se începe simultan și procedura pentru realizarea SF-ului pentru conectarea traficului de pe drumul național spre Suceava cu cel spre Dorohoi, având în vedere că va fi construit un drum expres/autostradă între municipiul Botoșani și aeroportul Salcea.