Prima pagină » Un senator din Botoșani cere Ministerului Agriculturii ca hipermarketurile să facă profit din prețuri minime
Agricultură

Un senator din Botoșani cere Ministerului Agriculturii ca hipermarketurile să facă profit din prețuri minime

”Supermarketurile trebuie convinse să reducă prețurile alimentelor de bază!”, a declarat senatorul Lucian Trufin, din Botoșani.

Parlamentarul botoșănean susține că prețurile din marile rețele de magazine care aparțin multinaționalelor au crescut fără nicio justificare în multe cazuri.

”Am solicitat ministrului Agriculturii și ministrului Finanțelor să invite marii retaileri la masa dialogului, cu propunerea ca produsele agroalimentare să se vândă la cele mai mici prețuri posibile. Implementarea măsurii ar ajuta populația să facă față inflației ridicate și ar corecta distribuirea nedreaptă a profitului din cadrul lanțului comercial. Supermarketurile au continuat să crească prețurile alimentelor chiar și în circumstanțe nejustificative, iar această practică nu mai poate fi tolerată. Companiile comerciale trebuie determinate să țină cont de capacitatea financiară a consumatorilor și să adopte o atitudine de solidaritate în sensul reconsiderării obiectivelor de profit”, a declarat Lucian Trufin.

Acesta susține că un acord similar s-a obținut în Franța, ceea ce arată că demersul este posibil, pertinent și eficient.

”Securitatea alimentară este o prioritate națională și oamenii trebuie protejați în contextul economic actual”, a concluzionat Lucian Trufin.