Prima pagină » De 20 de ani livrează carne românească de vită și oaie în toată țara, UE și țările arabe
Economic

De 20 de ani livrează carne românească de vită și oaie în toată țara, UE și țările arabe



Un grup de firme înființat acum 20 de ani tranșează animale crescute doar în România și le livrează în toată țara, dar și în Uniunea Europeană și o parte din țările arabe.

Este vorba despre grupul de firme Samcom AS din Botoșani, înființat de Ștefan Tipu în urmă cu 20 de ani. Totul a pornit ca o afacere de familie și creșterea sustenabilă an de an a dus totul la un nivel de dezvoltare foarte ridicat, dar cu menținerea principiilor de bază de la început și cu valorile familiei în prim plan.

La două decenii de la înființare, Samcom AS are un abator și secții de tranșare, ambalare, depozitare în satele Cătămărăști Deal și Roșiori, 300 de angajați, o cifră de afaceri de aproape 230 milioane lei în 2022, o prezență consolidată pe piață și bucuria de a susține fermierii români și de a livra carne românească atât în țară, cât și peste hotare.

O astfel de companie oferă acea plus valoare economiei locale și celei naționale pentru că exportă carnea tranșată și ambalată, față de exporturile de animale în viu la care câștigul economic este infim atât pe plan local, cât și național.  

”Samcom AS lucrează doar cu carne românească, atât de la micii crescători de vită și ovină, cât și de la fermele mai mari. Suntem bucuroși că putem să susținem creșterea animalelor în Botoșani și toată România și să oferim prețuri cât mai bune pentru a stimula această activitate. În momentul de față, oricâte animale s-ar crește în țară noi și ceilalți din piață avem capacitatea de a le cumpăra, iar noi recomandăm și susținem consumul de carne românească, nu doar de la Samcom AS, ci de la ”, a declarat Ștefan Tipu.

De la abatorul din Cătămărăști Deal, la sediul companiei din Roșiori, acolo unde sunt și secțiile de ambalare și depozitare, toate clădirile Samcom AS arată impecabil din punct de vedere al normelor de igienă.

Abatorul este certificat HALAL, iar compania are per ansamblu IFS FOOD, cel mai înalt standard de calitate la nivelul Uniunii Europene.

Carnea de vită și de oaie tranșată și ambalată la Samcom AS poate fi cumpărată din toate lanțurile mari de magazine, de la Carrefour, Kaufland, Cora și LIDL, până la magazine și măcelării locale.

În 2023, la 20 de ani de la înființare, grupul de firme Samcom AS va fi implicat în mai multe proiecte de promovare a consumului de carne maturată de vită crescută în România. Pentru asta, compania botoșăneană este dotată și s-a specializat în mai multe tipuri de maturare a cărnii și de ambalare individuală a acesteia.

”Vom avea mai multe evenimente de tip street-food la care vom fi prezenți cu carne pentru burger, cu carne pentru steak-uri, vom avea mai multe colaborări în domeniul HoReCa pentru a promova carnea maturată de vită românească printre bucătari”, a precizat Ștefan Tipu. La fel ca și până acum, Samcom AS Botoșani va merge la cele mai importante târguri dedicate industriei cărnii de la nivel european.

20 de ani de activitate într-o industrie care concurează la nivel european înseamnă și două decenii de pregătire a forței de muncă și o salarizare peste media pe economie, în condiții europene de muncă.

Pentru economia județului Botoșani, Samcom AS înseamnă sute de familii care își câștigă existența, dezvoltarea economică pe orizontală prin susținerea crescătorilor locali și a fermelor locale, a companiilor care livrează diferite produse și servicii.

DESPRE SAMCOM AS

SAMCOM AS este o companie infiintata in 2003, localizata in NE Romaniei: Rosiori, Botosani.
Domeniul de activitate al companiei : achizitia, abatorizarea, transarea, depozitarea si distributia de carne de bovine, ovine si ecvine.
Capacitati de productie:
Abator (RO762CE) are o capacitate de 412tone/saptamana cu linie separata bovina/ovina: 250 capete bovine/zi, 650 capete ovina/zi, 6zile/saptamana. Unitate autorizata Halal.
Sala transare (RO171CE) are o capacitate de 320tone/saptamana: 180 carcase bovina/zi, 300 carcase ovina/zi, 6zile/saptamana. Unitate autorizata Halal.
Ambalare: produsele sunt ambalate sub diverse forme: vrac, vidate, vidata termoformer, vidate skin.
Produsele oferite cuprind o gama vasta de produse ce pot fi personalizate in functie de cerinta clientului. (transare, ambalare)
Depozitare produse congelate (D188CE) 1100tone/saptamana. Compania acopera toate magazinele din Romania. Sisteme de calitate implementate: ISO 22000:2005, IFS FOOD.

SURSA FOTO: Samcom AS