Prima pagină » VIDEO Standing ovation pentru Direcția 5, Mirel Manea și Filarmonica Botoșani. Show pop-rock simfonic genial
Știri locale Visit Botoșani

VIDEO Standing ovation pentru Direcția 5, Mirel Manea și Filarmonica Botoșani. Show pop-rock simfonic genial



După Carmina Burana și Gheorghe Zamfir, după concertul din Centrul vechi, ai fi crezut că Filarmonica ”George Enescu” Botoșani, condusă de artistul Mirel Manea, nu mai are cu ce să te impresioneze. Iar dovada că geniul de manager al lui Mirel Manea este departe de a arăta adevărata sa anvergură o reprezintă chiar concertul de vineri, 18 noiembrie, când pe scena ”Sindicatelor” a urcat Direcția 5 pentru ”Simfonia Direcția 5”, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor, acompania la pian de tatăl său Ionel Tudor.

Alături de Filarmonica Botoșani și Direcția 5, pe scenă a fost și soprana Anda Olimpia Pop.

Un show pop-rock simfonic GE-NI-AL a fost pus în scenă la Casa de Cultură ”Nicolae Iorga”.

Pe cât este de genial ca artist Mirel Manea, pe atât este de geniu ca manager, din toate punctele de vedere, de la organizare, până la eficiența în atragerea de venituri din bilete vândute și din sponsorizări. Și performanța lui nu este făcută într-un oraș aflat în top 10 sau 20 din punct de vedere financiar, ci cu o Filarmonică într-un oraș aflat la coada clasamentului din punct de vedere economic.

Cum să te aștepți ca după ”galacticul” Gheorghe Zamfir, Filarmonica Botoșani va avea peste o săptămână un nou spectacol cu sold-out la bilete?

Cum să te aștepți ca după emoția de nedescris care a pus stăpânire pe cei peste 700 de plătitori de bilete de la Zamfir va urma un concert pop-rock simfonic la care sala se va dezlănțui?

Publicul a cântat alături de Filarmonică și Direcția 5 la absolut toate melodiile îndrăgitei trupe, versurile cunoscute în detaliu de cea mai mare parte a participanților la spectacolul de zile mari întregind show-ul pregătit de Mirel Manea și impresarul Liviu Sorinel.

Dacă acest concert ar fi fost organizat într-o sală cu 2000 sau 3000 de locuri ori pe un stadion cu 15.000-20.000 locuri sigur s-ar fi vândut toate biletele.

Cât de mult și-au dorit botoșănenii ca Filarmonica să renască? Am ajuns la momentul unic în care lumea epuizează în două zile biletele la Filarmonică și această instituție de cultură a ajuns să aibă vânzări de bilete mai mari decât echipa de fotbal a orașului.

Cât de apreciat este Mirel Manea printre botoșăneni pentru miracolul reușit la Filamonică în doar jumătate de an? Când trompeta de aur a lui Mirel Manea sună unic pe scenă, toată lumea se luminează la față și aplaudă, strigă, îl ovaționează, îl adoră pe cel care a reușit să readucă la viață o instituție aflată la ani lumină în urmă din punct de vedere al organizării până în acest an.

În acest moment, Filarmonica este cea mai vie instituție de cultură din Botoșani, este singura care generează val de emoții în comunitatea locală, la care biletele se epuizează în două sau trei zile, singurul loc în care peste o sală plină ochi de spectatori emană energie pozitivă, gânduri bune pentru Botoșani, sentimente greu de crezut în urmă cu câțiva ani.

Mirel Manea pune presiune asupra tuturor șefilor de instituții din municipiu și județ pentru că el a reușit să facă imposibilul, să facă Filarmonica Botoșani cea mai importantă instituție de cultură din județ, iar acum toți ceilalți trebuie să facă și ei ceva să își aducă instituțiile în anul în care ne aflăm.

BOGDAN CALINIUC