Prima pagină » USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!
Știri locale

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat, aflat încă în funcție, a încercat azi eliminarea acelor prevederi.

Haosul din cimitire a fost la un pas să devină și mai mare după propunerea de regulament făcută de primarul Municipiului Botoșani în ședința de consiliu local de joi, 25 aprilie. Acesta scosese, din Regulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor,  fix textul ce permitea cedarea concesiunii doar rudelor de până la gradul IV. Prin eliminarea prevederilor introduse de către USR în urmă cu 3 ani, specula din cimitirele botoșănene ar fi putut reînflori.

Din fericire, consilierul Raluca Curelariu a cerut, din nou, reintroducerea articolului care să lase fără portiță legală speculatorii locurilor de veci, iar acesta a fost aprobat de plen.

Au vrut să dea drumul la speculă , bazându-se că nu citește nimeni textul regulamentului, dar s-au înșelat. Am fost atentă și i-am oprit. Cimitirele au nevoie de reguli mai clare, de investiții, de asfaltarea aleilor, de pază, de camere de luat vederi, măcar, de curățenie. Nu de legalizarea bișniței cu locurile de veci..”, ne-a declarat consilierul USR, Raluca Curelariu.

USR protestează împotriva acestui fenomen și cere primarului să ia măsuri de organizare a cimitirelor în folosul cetățenilor și nu al mafioților. Sunt cunoscute problemele din Eternitatea și Pacea: locuri de veci vândute cu sume exorbitante, furturi, vandalizări, mizerie, vegetație necontrolată.