Prima pagină » 90% din comuna Mihai Eminescu va avea apă și canalizare după investiții de 8,5 milioane euro
Administrație Știri locale

90% din comuna Mihai Eminescu va avea apă și canalizare după investiții de 8,5 milioane euro




Peste 90% din comuna Mihai Eminescu va avea acces la apă și canalizare până la sfârșitul anului, a anunțat primarul Verginel Gireadă.

Acesta susține că în acest an vor fi făcute investiții de 8,5 milioane euro, prin Compania Națională de Investiții și prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Anul acesta vom avea 90% apă și canalizare în toate satele. CNI va face o investiție de 6,5 milioane euro, licitația a fost organizată, trebuie doar să fie semnat ordinul de începere. Apoi, mai avem 2 milioane euro prin ”Anghel Saligny”. Vom face apă și canalizare în Cervicești în totalitate și extinderi în Cucorăni, Stâncești, Manolești, Cătămărăști Vale. În Stâncești avem 400 de case din care 300 sunt branșate, în unele comune sunt 300 de branșamente de tot”, a declarat Verginel Gireadă.

Primarul comunei Mihai Eminescu spune că rețelele de apă și canalizare vor merge pe acostamentele nebetonate și se va apela la subtraversări pentru ca drumurile locale să nu fie afectate de lucrări.

Acesta susține că vor fi modernizate și două stații de pompare a apei pentru că a crescut numărul de branșamente din comună, în total fiind 2000 de branșamente.

”Noi facem totul nou sau modernizăm și predăm celor de la Nova Apaserv. La noi în comună pierderile de apă sunt de 2-3%, față de 60% cât e pe județ”, a precizat Gireadă.

În satul Cătămărăști Deal lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare nu pot fi făcute de Primăria Mihai Eminescu deoarece sunt prinse într-un proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean și al Nova Apaserv, dar care este întârziat foarte mult.