Prima pagină » VIDEO Rețeta de pască fără aluat gătită de câțiva elevi din Săveni ajunge în zece țări
Știri locale

VIDEO Rețeta de pască fără aluat gătită de câțiva elevi din Săveni ajunge în zece țări



Elevii clasei a XI-a de la profilul chimie-biologie a Liceului ”dr. Mihai Ciucă” Săveni, coordonați de profesorul Carmen Merticariu, au gătit o rețetă de pască fără aluat care va fi prezentată într-un proiect internațional în care liceul săvinean este în parteneriat cu școli din zece țări.

 

”Este o parte din activitatea uni proiect referitor la o alimentație sănătoasă. Suntem spre finalul proiectului și am am gătit ceva tradițional, o păscuță cu brânză, de fapt elevii au gătit, astăzi au depășit aria lor curriculară. Pe baza a ceea ce am gătit realizăm un filmuleț care va fi prezentată într-o întâlnire online cu partenerii din 10 țări, printre care Lituania, Franța, Croația, Turcia, Italia”, a declarat Carmen Merticariu.

 

Aceasta a precizat că până acum, elevii din Săveni au prezentat la Sărbătorile de Iarnă produsele tradiționale din zonă, dar au realizat și un jurnal de alimentație sănătoasă cu rețete calculate în funcție de numărul de calorii.

 

Primarul orașului Săveni, Relu Tîrzioru, a participat la prezentarea făcută pe plan local de elevii Liceului Ciucă.

Autoritățile locale au modernizat cu 3,6 milioane euro Liceul Teoretic ”dr. Mihai Ciucă” Săveni, iar inaugurarea campusului liceal va fi făcută pe 4 mai.