Prima pagină » O botoșăneancă a alergat 122 kilometri la ultramaratonul din Galați. ” Trebuie să văd și eu cât de greu poate fi, unde-i limita mea. Acum pur și simplu mă bucur!”
Știri locale

O botoșăneancă a alergat 122 kilometri la ultramaratonul din Galați. ” Trebuie să văd și eu cât de greu poate fi, unde-i limita mea. Acum pur și simplu mă bucur!”




 

Botoșăneanca Elena Avasilichioaiei a alergat 122 de kilometri la Ultramaratonul Galați 2022. ”Superwoman” de Botoșani a alergat la două curse, cea de 12 ore cu 80 kilometri alergați, unde a câștigat competiția, și cea de 24 de ore unde a alergat 122 kilometri și s-a clasat pe locul doi.

Aceasta a postat pe contul său de Facebook că a fost primul său ultramaraton și că este ”Un vis împlinit!”.



”Încă nu-mi vine să cred că am alergat 122 kilometri! Euforia primului ultramaraton e încă prezentă și am zâmbetul larg pe buze, chiar dacă mă lupt să recapăt din energia lăsată pe traseu. Sunt fericită când mă gândesc că am genunchii încă funcționali! De vreo doi ani, inima îmi dă ghes să încerc să alerg și eu o cursă de ultramaraton. Anul trecut, îndrăzneala mi s-a părut mult prea mare! Dar, cum mă apropii de 50 de ani și impresia este că după, n-o să mai pot face mare lucru, am luat hotărârea că trebuie să văd și eu cât de greu poate fi, unde-i limita mea?! Acum, cred că am să pot face tot ce doresc!”, a postat Elena Avasilichioaiei.

 

Aceasta a participat la trei curse din Ultramaratonul Galați 2022, cu echipa, la individual 24 ore și la individual 12 ore.

Rezultate obținute:

Locul 1 la cursa de 12h cu 80 km alergați

Locul 2 la cursa de 24h cu 122 km alergați

Locul 7 din 15 echipe, cu echipa de fete minunate.

 

”Am citit undeva „Nu există cursă de ultra fără momente grele sau foarte grele.” Este adevărat, am avut și eu parte de oboseală, de momente când am fost cât pe ce să abandonez, dar și altele, de bucurie și plăcere maximă de a alerga. În mare parte nu am alergat singură, dar au fost și perioade în care am avut ocazia să fiu doar ‘eu cu mine’. A fi singur cu tine însuți poate fi copleșitor uneori, eu am învățat să mă bucur de gândurile mele. Sunt recunoscătoare echipei mele -Run and live- pentru voie bună, pentru acești kilometri intenși, dar foarte faini! Mulțumesc în mod special lui Vali Negru pentru invitație, pentru că s-a ocupat de toata logistică… , Roxanei, prietena mea, pentru că a crezut în mine și m-a încurajat să-mi urmez visul, și soțului meu, care m-a însoțit și mi-a fost alături. Ce plăceri ascunse poate să-ți ofere un ultramaraton numai cineva mai talentat poate descrie, dar adevărata plăcere, o vei simți doar când vei experimenta singur! Daca voi mai alerga și alte curse de ultramaraton, nu știu, dar parcă mi-ar surâde și unul montan… Voi vedea, acum pur și simplu mă bucur!”, a concluzionat Elena Avasilichioaiei.

 SURSA FOTO: Contul de Facebook Elena Avasilichioaiei