Prima pagină » Aproape de ROȘU absolut! PSD la un pas să preia și Prefectura Botoșani. Budăi ar fi singurul care ar putea să ajute PNL să rămână cu prefectul
Administrație Știri locale

Aproape de ROȘU absolut! PSD la un pas să preia și Prefectura Botoșani. Budăi ar fi singurul care ar putea să ajute PNL să rămână cu prefectul



 

Județul Botoșani se îndreaptă cu pași siguri spre o administrație județeană condusă eminamente de Partidul Social Democrat.

PSD Botoșani conduce Primăria municipiului reședință de județ, Consiliul Județean și este posibil să aibă și prefectul județului.

În urma negocierilor de la nivel central dintre PSD, PNL și UDMR s-a stabilit, potrivit lui Florin Cîțu și Maricel Ciolacu, ca funcțiile de prefecți să fie deținute de partidul care are și președinția Consiliului Județean.

La Botoșani, președinte al CJ este Doina Federovici, liderul filialei locale a PSD și președinte al Organizației Naționale a Femeilor Social-Democrate.

Astfel, dacă se respectă declarațiile liderilor politici naționali, PSD Botoșani va prelua și conducerea Instituției prefectului județului Botoșani și îl va înlocui pe liberalul Dan Nechifor.

 

 

Ministrul Marius Budăi, președinte executiv al PSD Botoșani, a declarat că nu este nimic bătut în cuie. ”Nu s-a stabilit încă nimic, vor mai fi discuții”, a declarat deputatul botoșănean Marius Budăi.

Acesta ar putea fi și cel care ar putea salva funcția de prefect al județului Botoșani pentru PNL dacă se va aplica și regula vehiculată la nivel central ca județele care au primit un post de ministru să nu dețină și prefectul.

Doina Federovici, președintele PSD și al Consiliului Județean, a spus că în cazul în care se aplică această regulă, având în vedere că PSD Botoșani a primit postul de ministru al Muncii, ocupat de Marius Budăi, nu va avea și funcția de prefect al județului.

”Este posibil, încă nu s-a definitivat ceva”, a declarat și Doina Federovici.

Dar această regulă ar duce la situații în care lideri importanți, cum e Federovici la Botoșani sau Gheorghe Flutur la Suceava, să nu poată să stabilească și prefectul județului și este puțin probabil să fie aplicată.