Prima pagină » Documentațiile pentru modernizarea drumurilor Botoșani-Dorohoi, Dorohoi-Suceava și Botoșani-Săveni ar putea fi finanțate în 2022
Administrație Știri locale

Documentațiile pentru modernizarea drumurilor Botoșani-Dorohoi, Dorohoi-Suceava și Botoșani-Săveni ar putea fi finanțate în 2022



Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, a anunțat că va solicita Ministerului Transporturilor ca în bugetul pentru 2022 să fie prinse sumele necesare pentru documentațiile tehnice necesare proiectelor de modernizare a trei drumuri naționale din județul Botoșani.

Prezentă într-o emisiune la Tele M, Federovici a criticat și faptul că în ultimii doi ani niciun proiect de investiții în infrastructura rutieră de drumuri naționale a județului Botoșani nu a intrat la finanțare pentru a putea pe viitor să fie organizate noi licitații pentru modernizare.

 

 

”Voi propune ca familia de drumuri DN 29, Botoșani-Dorohoi, Dorohoi-Suceava și Botoșani-Săveni, să fie cuprinsă cu sumele în buget pentru a putea să fie realizate documentațiile tehnice pentru bugetul din 2022. Separat se vor face demersurile pentru centura municipiului Dorohoi și centura municipiului Botoșani”, a declarat Doina Federovici.

În momentul de față se lucrează la modernizarea, cu fonduri europene, a drumurilor naționale Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, legătura cu Vama Stânca, ambele proiecte urmând să fie finalizate în a doua parte a anului 2023.