Prima pagină » Pentru proiectul ITI Țara de Sus de la Botoșani, know-how ”importat” din Brașov, de la ITI Țara Făgărașului
Administrație Știri locale

Pentru proiectul ITI Țara de Sus de la Botoșani, know-how ”importat” din Brașov, de la ITI Țara Făgărașului



 


Inițiatorul proiectului Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Țara de Sus, prin care județul Botoșani și toate localitățile din Iași și Suceava de la granița cu Botoșani vor atrage proiecte de sute de milioane de euro, a mers după know-how în Brașov pentru a ”importa” informații.

Senatorul Lucian Trufin, inițiatorul ITI Țara de Sus, a mers cu Cristian Nistor, administratorul public al Consiliului Județean și specialistul în fonduri europene al instituției, într-un schimb de experiență în Brașov, la Primăria Făgăraș.

Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, este și președintele ITI Țara Făgărașului.

 



”Demersul nostru vizează necesitatea scrierii imediate a strategiei locale a teritoriului nostru, motiv pentru care am avut o dezbatere aplicată cu specialiști din domeniu. Aceștia și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu responsabilii proiectului ITI ȚARA DE SUS, cu atât mai mult cu cat au identificat ca și obiectiv comun: DEZVOLTAREA TERITORIALĂ prin mecanismul de finanțare europeană INVESTIȚII TERITORIALE INTEGRATE”, a declarat senatorul Lucian Trufin.