Prima pagină » FOTO Cruce înaltă de 20 de metri, iluminată cu panouri fotovoltaice, vizibilă din 7 sate construită de Primăria Mihai Eminescu
Administrație Știri locale

FOTO Cruce înaltă de 20 de metri, iluminată cu panouri fotovoltaice, vizibilă din 7 sate construită de Primăria Mihai Eminescu



 


Toată comuna Mihai Eminescu va putea vedea crucea pe care Primăria o construiește pe Dealul Crucii și care va fi sfințită la sărbătorile pascale din 2022.

Aceasta va fi una dintre cele mai înalte cruci amplasate în județul Botoșani și va fi iluminată cu panouri fotovoltaice pentru a evita costurile cu plata facturilor la energie electrică.

Primarul Verginel Gireadă a anunțat noua investiție pe contul său de Facebook.

 

 


”Probabil mulți dintre voi v-ați întrebat ce se întâmplă în satul Ipotești, respectiv pe „Dealul Crucii”, de ce s-a tăiat vegetația de salcâmi crescută haotic din acea zona.

Răspunsul este simplu: Primăria comunei Mihai Eminescu amenajează locul în care urmează să construiască o Troiță, o cruce înaltă de 20 m, iluminată cu ajutorul panourilor fotovoltaice ce va putea fi văzută din 7 sate ale comunei atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Construirea monumentului creștin va începe în acest an și va fi sfințit în anul următor, cu ocazia sărbătorilor pascale. Construirea Troiței arată cinstea deosebită pe care o acordăm principalului semn creștin. Doamne ajută!”, a declarat Verginel Gireadă.