Prima pagină » Atenție! Dacă aveți doar 1 kWh în plus peste limita de 330 nu mai primiți compensarea de 29 bani/kWh la factură
Economic Știri locale

Atenție! Dacă aveți doar 1 kWh în plus peste limita de 330 nu mai primiți compensarea de 29 bani/kWh la factură




Din această lună a intrat în vigoare schema de ajutor și de compensare la plata facturilor de energie electrică pentru botoșăneni și toți românii, valabilă până la 31 martie 2022.

Pentru consumatorul casnic, prețul maxim al energiei electrice este plafonat, până la 31 martie, la valoarea de 1 leu/kWh, cu toate tarifele și taxele. Dacă acum pe factură ați avut un tarif mai mare, din factura pentru noiembrie va coborâ la 1 lei per kWh.

Apoi, dacă aveți un consum de maximum 330 kWh pe lună, în această perioadă cuprinsă între 1 noiembrie și 31 martie, factura va mai scădea cu 29 bani/kWh ca urmare a compensării aplicate pentru această perioadă, cu condiția să aveți un consum maxim de 330 kWh.

 





Cu tot cu compensare, prețul unui kWh va fi de 71 bani per unitatea de măsură, dar nu poate coborî sub 68 bani/kWh pentru această perioadă.

Nu trebuie să faceți nimic pentru a beneficia de acest mecanism, reducerea se acordă automat în factură.

DAR, este suficient să depășiți consumul lunar cu un singur kWh peste limita de 330 și nu mai primiți compensarea de 29 bani per kWh.

Apoi, citirea contorului lunar și furnizarea indexului către compania de electricitate cu care aveți contract vă va scuti și de facturile de regularizare.