Prima pagină » O companie din Botoșani atrage investiții de la frații Pavăl – Dedeman, Dan Șucu – Mobexpert și de la producătorul de vagoane Astra Arad 
Economic

O companie din Botoșani atrage investiții de la frații Pavăl – Dedeman, Dan Șucu – Mobexpert și de la producătorul de vagoane Astra Arad 



 


Ciprian Bidașcă, manager general Mecanex SA

Câțiva dintre marii industriași ai României au investit împreună într-un pachet de 30% din acțiunile companiei botoșănene Mecanex SA, condusă de omul de afaceri Ciprian Bidașcă, singurul producător de pompe de irigații din Românie. 

 

”Platforma de investiții și management ROCA, creată de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a semnat o nouă investiție, prin care a achiziționat un pachet de 30% din acțiunile societății Mecanex din Botoșani. Investiția are scopul de a susține compania în dezvoltarea unui plan investițional de peste 1 milion de euro care să îi asigure scalarea și transformarea într-unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de irigații din CEE”, precizează Profit.ro. 

 

Compania condusă de industriașul Ciprian Bidașcă a rămas singurul producător de pompe de irigații din România. Mecanex are 100 de angajați și deține încă una dintre cele mai mari turnătorii din România. 

Capitalul românesc pe care marii oameni de afaceri enumerați mai sus ar duce la creșterea în piață a producătorului botoșănean, aspect benefic atât pentru economia națională, cât mai ales pentru cea locală. 

Bidașcă a reușit să mențină în viață Mecanex SA în ciuda faptului că statul român nu a mai investit în irigații decât foarte puțin abia în perioada 2017-2018 și atât în ultimii peste 20 de ani.