Prima pagină » Cum va folosi Bidașcă banii de la platforma de investiții ROCA? Linii noi de producție și produse noi la Mecanex
Economic

Cum va folosi Bidașcă banii de la platforma de investiții ROCA? Linii noi de producție și produse noi la Mecanex

Ciprian Bidașcă, manager general Mecanex SA




Ciprian Bidașcă, manager general Mecanex SA

Singurul producător de pompe industriale de irigații din România, compania Mecanex din Botoșani, a primit o infuzie de capital de la mai mulți industriași români prin platforma de investiții ROCA. 

Dar cum va folosi tânărul industriaș botoșănean Ciprian Bidașcă banii primiți prin ROCA de la frații Pavăl, proprietarii Dedeman, Dan Șucu, proprietarul Mobepert, CITR Group și Astra Rail Industries Arad? 

Bidașcă a vândut către ROCA 30% din Mecanex SA pentru a putea implementa un plan de modernizare a singurului producător de pompe industriale din România, pe care l-a menținut cu greu în viață în lipsa unor politici publice consistente de redresare a sistemelor de irigații. 

 



 

Banii primiți de la oamenii de business care finanțează afaceri care le inspiră încredere prin platforma ROCA ar trebui să aducă Mecanex la nivelul anilor 2020-2021 din punct de vedere al liniilor de producție. 

”Vom achiziționa utilaje noi, performante, la nivelul anilor în care ne aflăm, pentru a putea avea o producție de o mai bună calitate, dar și pentru creșterea productivității. Asta ne va permite să reducem costurile de producție, dar să facem și noi angajări, mai ales că vom avea din februarie și un birou de vânzări în București. Vom acționa pentru dezvoltarea portofoliului de produse, pentru mărirea și diversificarea portofoliului de clienți și pentru viitoare exporturi.

Fondurile primite ne vor aduce mai aproape către investiții mai mari din fonduri europene sau proprii”, a declarat omul de afaceri Ciprian Bidașcă.