Prima pagină » Proiect național pentru sprijinirea producătorilor locali în fața efectelor economice ale Coronavirus: ”CREȘTEM ROMÂNIA hrănindu-ne pe noi și pe copiii noștri cu PRODUSE ROMÂNEȘTI”
Agricultură Economic

Proiect național pentru sprijinirea producătorilor locali în fața efectelor economice ale Coronavirus: ”CREȘTEM ROMÂNIA hrănindu-ne pe noi și pe copiii noștri cu PRODUSE ROMÂNEȘTI”

Există viață și după COVID-19, iar agricultura și industria din jurul ei reprezintă principalul motor care poate reporni economia României după pandemia de Coronavirus. 

Secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, senatorul Lucian Trufin, a demarat un proiect național de sprijinire a produselor românești. 

Senatorul Trufin, parlamentar al județului Botoșani, a anunțat pe contul său de Facebook faptul că va începe promovarea produselor românești cu produsele făcute de botoșăneni. 

 

 



 

 

”Țăranii români au asigurat veacuri de-a rândul atât de mult prețuita hrană, iar acum este rândul nostru să le recunoaștem valoarea și să le respectăm munca cumpărând de la aceștia toate cele ce ne sunt necesare pentru a ne hrăni.

Timpurile acestea ne împing către solidaritate, ne întorc la propriile valori și ne fac sa prețuim cu adevărat ceea ce ne aparține. Acum este momentul să îi sprijinim pe cei care ne furnizează hrana și de aceea, am decis să am ca preocupare constantă promovarea produselor românești, a fermierilor și procesatorilor români. 

Voi începe cu produsele realizate în județul Botoșani, dar totodată voi pune în valoare modelele de succes din întregul lanț agroalimentar. Cred în puterea asocierii și am susținut-o cu tărie de-a lungul timpului, drept pentru care mă voi axa pe cooperative și pe succesele repurtate de acestea. Îmi propun ca aceste postări sa nu se rezume doar la promovarea produselor locale, ci să vă ofere soluții concrete pentru scurtarea lanțului agroalimentar, de la producător la consumator. Haideți să creștem România, împreună!”, a precizat senatorul Lucian Trufin

Proiectul național demarat de senatorul botoșănean are și o imagine vizuală proprie, special creată în acest sens. 

 



 

Lucian Trufin a reușit, în ultimii ani, să modifice legislația în ceea ce privește avantajele financiare oferite fermierilor care se asociază să vândă prin intermediul propriilor lor cooperative agricole, de la taxe ZERO pentru câțiva ani, la multe alte facilități fiscale.

În această perioadă importanța asocierii fermierilor pentru a vinde prin cooperative agricol este uriașă atât pentru fermieri, cât și pentru consumatori.

Consumatorul final, atât persoanele fizice, dar și firmele din HoReCa, ar vrea să cumpere produsele locale, dar dintr-un singur loc, nu să meargă în zece sate pentru a cumpăra zece produse, iar cooperativele agricole pot conferi o putere economică fermierilor astfel încât să se ajungă și la magazinele doar cu produse locale, magazine ale producătorilor.