Prima pagină » Patronatul Național Român: Luati masuri ECONOMICE , NU prelungiti starea de URGENTA.Pandemia economica va fi mai grava decat Coronavirusul! 
Economic Știri locale

Patronatul Național Român: Luati masuri ECONOMICE , NU prelungiti starea de URGENTA.Pandemia economica va fi mai grava decat Coronavirusul! 

Catalin Silegeanu, vicepresedinte Patronatul National Roman
Catalin Silegeanu, vicepresedinte Patronatul National Roman

Pe cand tari ca  Austria , Germania , Spania au luat deja masuri de relansare economica , in Romania se doreste prelungirea starii de urgente , fara sa avem decizii economice si sociale care sa vina in sprijinul angajatilor si firmelor.

Daca mai ceri inca o data starea de urgenta , in conditiile in care economia va fi pusa pe butuci , trebuie sa vii si sa prezinti detaliat ce ai de gand sa faci in aceasta perioada , inclusiv pentru oamenii ramasi pe drumuri , inclusiv pentru firmele romanesti.

Este inacceptabil , din punctul meu de vedere , doar sa ceri : “Stati in casa!” – si in timp ce oamenii STAU in casa , se INCHIDE TOTUL .Iar cand se va termina , vom deveni din Producatorii ce au mai ramas in tara aceasta , Consumatorii Europei.

 

 

 



 

 

EU as propune sa NU se prelungeasca , sa vedem viata de acum incolo. Romanul e descurcaret si tot timpul a fost asa.Suntem un popor greu incercat de-a lungul timpului , popor care a trebuie sa fie la mana strainului pentru o `bucata de paine` , iar acum tarile eurpene se concentreaza catre reconstructia economica si sociala.

 

E atat de greu sa iti asumi cu responsabilitate  , o decizie ? Eu spun ca e simplu. Trebuie DOAR sa ai curaj. A OFERI SIGURANTA unui popor ca TOTUL VA FI BINE , asta trebuie sa faca un GUVERN responsabil .

Deschideti unitatile de infrumusetare si adaugati ca si Ordonanta urmatoarele- `Deschiderea unitatilor de infrumusetare se va realiza daca se face dovada realizarii unui circuit sigur al clientului in salon , prin delimitarea exacta si clara a accesului in salon cat si la locul desfasurarii serviciului pentru care a optat. Prin circuit intelegandu-se traseul in pasi parcurs in salon`.

Deschideti restaurantele.Micsorati numarul de locuri cu 30% pentru a pastra distanta suficienta intre mese , dar lasati oamenii sa iasa , sa consume si sa reporneasca economia.Personalul echipat corespunzator , conditii speciale pentru definfectia spatiului si lucrurile pot intra incet in normal.

 



 

 

 

Deschideti parcurile pentru ca oamenii sa se poata plimba respectand distanta sociala impusa. Puteti crea culoare/trasee speciale prin separarea parcurilor pentru batrani si cele pentru copii.

 

Lasati medicii stomatologi sa profeseze.Macar unele cabinete private sa poata asigura urgentele , urmand toate etapele si indicatiile in vederea evitarii raspandirii virusului COVID-19 , pentru a nu supraaglomera Unitatea de Primiri Urgente , care in prezent este vitala pentru pacientii suspecti si confirmati cu acest virus.

 

Lasati sportivii sa mearga la antrenamente , economia trebuie sa functioneze in conditii de maxima atentie, iar sportul poate functiona fara spectatori.Echipele au nevoie de activitate ca sa faca rost de venituri.

Daca se prelungeste starea de URGENTA , in continuare botosanenii vor pleca inapoi in Europa pentru a munci. De ce sa stea inchis in casa? Atata timp cat Europa ofera locuri de munca.

Si ma intreb: Oare Inchisul in Casa are vreo legatura cu urmatoarea afirmatie: Ori stai INCHIS in CASA , ori mergi in Europa sa MUNCESTI?

Lasati frica , iesiti in strada si dati ochii cu acest virus. Nu veti pati NIMIC.

Inactivitatea “ne omoara” incet si sigur…sufletele , mintile si economia.

 

 Catalin Silegeanu , vicepresedinte Patronatul National Roman