Prima pagină » Bloc cu 5 scări și p+7 în fața Palatului de Justiție și chiar lângă Casa Antipa 
Economic

Bloc cu 5 scări și p+7 în fața Palatului de Justiție și chiar lângă Casa Antipa 

Un nou proiect imobiliar va schimba total aspectul uneia dintre principalele artere de circulație din municipiul Botoșani. 

 

Un bloc cu 5 scări și cu regim maxim de înălțime P+7 se va construi pe Bulevardul Mihai Eminescu, chiar lângă Casa Antipa, în fața Palatului de Justiție. 

 

Noul imobil va începe de lângă Baia Centrală și se va opri la limita de proprietate cu clădirea Judecătoriei Botoșani. 

 

 



 

 

Viceprimarul Marian Murariu a declarat că având în vedere arhitectura zonei, vecinătatea cu nu mai puțin de șase monumente istorice, printre care Casa Antipa, Judecătoria Botoșani și Muzeul Județean, proiectul va fi unul cu totul deosebit și dezvoltatorul este obligat să asigure o arhitectură care să se încadreze în zonă. 

 

”Dezvoltatorul a depus o documentație inițială  dar, pentru că este o zonă aflată în perimetrul de protecție și trebuie să încadreze ăn proiect și un monument istoric, trebuie aviz de la comisia de monumente din Suceava. Față de propunerea inițială s-au făcut modificări astfel încât noua clădire să pună în valoare zona și să nu strice aspectul. După obținerea avizului de la Suceava vor urma ceilalți pași legislativi”, a declarat viceprimarul Marian Murariu

 

Potrivit viceprimarului municipiului, dezvoltatorul vrea să construiască o clădire cu regimuri diferite de înălțime, cel mai mare fiind p+7, cel mai mic p+4 și trei zone cu p+6, unde vor fi o sală de evenimente, birouri și apartamente, inclusiv apartamente de închiriat în regim hotelier. 

Dezvoltatorul deține Casa Antipa, care este monument istoric, fiind locul în care s-a născut marele biolog Grigore Antipa și fratele său naturalistul Nicolae Leon, dar și hotelul de vis-a-vis de Judecătoria Botoșani, unde a încadrat în proiect un monument istoric în care funcționează un retaurant. 

 

Va fi interesantă noua configurație cu parcările acestui proiect și cu traficul din acea zonă deoarece peste drum, în spatele Muzeului Județean, s-au construit deja alte blocuri, iar la intersecția Bulevardului Eminescu cu strada Marchian va mai fi dezvoltat un proiect imobiliar.