Prima pagină » FOTO Se lucrează în ritm alert la noua fabrică Electroalfa. Investiția este de ordinul milioanelor de euro
Economic

FOTO Se lucrează în ritm alert la noua fabrică Electroalfa. Investiția este de ordinul milioanelor de euro

O nouă fabrică Electroalfa va deveni funcțională în acest an în Botoșani după o investiție de câteva milioane de euro din resurse financiare proprii. 

Grupul de firme Electroalfa, condus de familia Mioara și Gheorghe Ciubotaru, care are afaceri în producerea echipamentelor electrice, confecții metalice, producere de energie verde, imobiliare, investește într-o fabrică în care va produce părțile de beton în care sunt montate cutiile pentru transformatoare electrice. 

 

Noua fabrică este construită pe un teren din Zona Industrială a municipiului Botoșani, pe locul fostei firme Codin.

 

 



 

Suprafața deținută de Electroalfa acolo este deja ocupată de o hală ridicată în ultimele luni, iar potrivit surselor din piață vor mai fi construite încă două hale. 

 

La prima hală construită s-au început deja lucrări la interior, iar în exterior au început lucrările de branșare la utilități și de îndreptare a terenului din jur. 

 

Viceprimarul Marian Murariu a declarat că este îmbucurător faptul că un om de afaceri de talia lui Gheorghe Ciubotaru investește într-o nouă unitate de producție, ceea ce poate da un semnal de încredere pentru mediul economic local și național față de Botoșani. 

 

”Pentru Electroalfa s-a emis autorizația de construcție care a fost modificată de două ori. Este o fabrică mare și este important și mă bucur că cineva mai și produce la Botoșani și investește într-o fabrică. Este un investitor local care chiar produce ceva și crește economia locală”, a declarat viceprimarul Marian Murariu

 

Pe segmentul său de piață, Electroalfa este unul dintre cei mai importanți jucători, produsele fabricate la Botoșani fiind exportate în Europa, Africa și țările arabe. 

 

Dintr-o zonă cu clădiri dărâmate parțial, zona industrială din strada Peco, unde se construiește fabrica Electroalfa, a început să se transforme, depozitul ADF Botoșani fiind tot în zonă, ADF fiind unul dintre principalii furnizori de tâmplărie PVC cu geam termopan, la fel ca și sediul firmei de curierat Urgent Cargus. 

Companiile private care au investit în zonă așteaptă ca și Primăria Botoșani să vină în sprijinul mediului de business și să asfalteze strada.