Prima pagină » Cu investiții de 70 milioane euro pentru următorii ani, Flutur îi vrea acasă pe botoșănenii din Diaspora
Administrație

Cu investiții de 70 milioane euro pentru următorii ani, Flutur îi vrea acasă pe botoșănenii din Diaspora

Primăria și Consiliul Local Botoșani fac primul pas pentru a începe un proiect prin care vor încerca să atragă o parte dintre botoșănenii plecați la muncă peste hotare. 

Primarul Cătălin Flutur începe acest demers prin organizarea unei Zile a Diasporei, vineri, 16 august, conferința ”Botoșaniul te așteaptă” fiind primul pas al autorităților locale către botoșănenii din străinătate. 

Proiectele de investiții în derulare și pregătite pentru a obține finanțarea europeană, în valoare totală de peste 70 milioane euro, au menirea de a face Botoșani atractiv pentru investitori, iar botoșănenii din Diaspora reprezintă în sine o categorie de investitori pentru municipiu.

De la tramvaie noi, la dezvoltarea turismului local printr-o nouă investiție cu fonduri europene în zona Cornișa prin crearea celui mai mare aventura-park din regiune, investiții în dezvoltarea zonei de Întreprinderi Mici și Mijlocii, proiecte de regenerare urbană, toate acestea ar trebui să schimbe municipiul Botoșani și să îl facă atractiv pentru botoșănenii plecați la muncă în afața țării.

 

 

 

”Dragi botoșăneni din Diaspora, în numele Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Botoșani, vă aștept cu mare drag să participați la acțiunile pe care le organizăm în cinstea dumneavoastră, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot”, a declarat primarul Cătălin Flutur. 

 

Programul Zilei Diasporei

 

11.00-13.00 Conferința ”Botoșaniul te așteaptă”, ce va avea loc în Sala de Consiliu ”Mihai Eminescu” a Primăriei Municipiului Botoșani. 

 

13.00-15.00 Tur Turistic al municipiului Botoșani 

 

19.00-23.00 Participare la Summer Fest Cornișa