Prima pagină » Forum economic despre rolul agriculturii în economia locală cu fermieri și șefi de la București
Agricultură Economic

Forum economic despre rolul agriculturii în economia locală cu fermieri și șefi de la București

Stațiunea de cercetare Popăuți Botoșani va fi gazda celui mai important forum economic agricol organizat pe plan local în ultimul an.

Forumul ”Rolul agriculturii în județul Botoșani” va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.15 la Amfiteatrul ”Vasile Niga” din cadrul Stațiunii Popăuți.

150 de fermieri din mai multe asociații și reprezentanți ai instituțiilor din agricultură vor dezbate temele forumului la Botoșani.

 



Printre cei prezenți, la invitația lui Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, vor fi ministrul secretar de stat  Daniel Dumitru Botănoiu, secretarul de stat Floricel Dima, directorul general APIA București, directroul general Agenției Naționale de Zootehnice, Octavian Ilisoi, vicepreședintele ANSVSA. De asemenea, va fi prezent Radu Antohe, consilierul pe agricultură a premierului României, și raprezentanți reprezentanți ai Comisiei pe Agricultură din Parlamentul României, delegație condusă de deputat Vlaeriu Steriu, senatorul botoșănean Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

În cadrul forumului, va fi făcută o radiografie a sectorului agricol din județul Botoșani, impactul financiar, numărul locurilor de muncă, nivelul de dezvoltare și problemele cu care se confruntă fermierii.

Vor avea loc dezbateri interactive între fermieri și reprezentanții agriculturii din România,  

Politica Agricolă Comună și includerea Regiunii de Nord-Est a României într-un program de dezvoltare durabil și de durată.