Prima pagină » Poveste de succes: Au muncit în străinătate pentru casă, s-au întors în țară pentru propria lor afacere
Economic

Poveste de succes: Au muncit în străinătate pentru casă, s-au întors în țară pentru propria lor afacere

Tinerii care au acumulat experiență și capital peste hotare și se întorc în țară reprezintă cel mai mare câștig al României din această perioadă.

Ea are 33 de ani, el 32, au trei copii, au muncit în străinătate pentru a avea propria lor casă, dar s-au întors în țară pentru a avea propria lor afacere făcută din muncă și economii.

Nu au primit bani de la părinți, nu au contract pe viață cu banca, dar sunt o familie frumoasă, muncitoare și proprietarii unui modern salon de înfrumusețare din Botoșani.

 

 

Este vorba de Mihaela și Gabriel Căpățână, proprietarii Salonului Rebelle, cu servicii de coafură, manichiură, unghii false, pedichiură, cosmetică, make-up, extensii gene.

Totul a început în urmă cu patru, cinci ani de zile și se bazează pe talentul Mihaelei.

”Soția mea s-a redescoperit când a început să mă tundă pe mine, acum vreo patru, cinci ani. Când veneam de la tuns o rugam să mai facă mici retușuri și apoi totul a mers de la sine”, a declarat Gabriel despre soția sa Mihaela.

Aceasta spune că dintr-o joacă a ajuns la o pasiune pe care a transformat-o într-un business.

”Am început cu soțul meu, apoi cu prietenele mele care mă tot încurajau că mă pricep și am talent, după care automat au urmat cursurile de perfecționare, foarte multe work-shop-uri”, a spus Mihaela Căpățână.

După revenirea în țară, soții Căpățână s-au angajat și au început să acumuleze capital pentru al doilea lor vis: propriul lor business.

Mihaela a lucrat într-un salon și a acumulat experiență, iar talentul său o făcea să fie căutată și acasă de clientele fidele.

”Problema era că nu mai aveam intimitate acasă, plus că noi vrem să dormim liniștiți noaptea și să nu avem probleme. Din aceste motive, ne-am făcut curaj să ne riscăm toate economiile noastre și să muncim împreună la afacerea noastră”, a precizat Mihaela.

Soții Căpățână au închiriat un apartament pe Octav Onicescu, vis-a-vis de biserica Rosetti. Sunt obișnuiți să muncească pentru tot ce vor să obțină în viață și au muncit și la amenajarea a ceea ce avea să devină Salonul Rebelle.

”Eu am lucrat într-un restaurant până să avem curajul să începem afacerea noastră, dar știu să dau cu var, am vopsit ușile, caloriferele, am schimbat instalația sanitară, iar împreună cu Mihaela am decorat totul”, a spus Gabriel Căpățână.

Totul s-a suprapus cu sarcina Mihaelei, în urma căreia pe lume au apărut gemenele familiei.

”Am lucrat cu burta la gură, la propriu. Am muncit până în ultima săptămână de sarcină, iar la două săptămâni după naștere am reînceput să lucrez pentru că aveam solicitări din partea clientelor mele”, povestește fondatoarea Salonului Rebelle.

Pe 23 septembrie 2017 se inaugura Salonul Rebelle, în compania prietenilor. Echipa s-a completat rapid cu Anca Dănilă, de 26 ani, care asigură partea de make-up și manichiură-unghii false, și Georgiana Aconstantinesei, de 22 ani, hair-stylist.

”Eu nu sunt șefa lor, sunt prietena lor. Am lucrat și știu cum e să stai peste program și să nu fii plătită, să nu ți se respecte munca, și nu vreau să fiu un astfel de patron, ci o prietenă care le respectă din toate punctele de vedere munca depusă. Muncim împreună toate trei și ne completăm reciproc”, a precizat Mihaela.

Cursurile de perfecționare sunt obligatorii la Salon Rebelle pentru că domeniul de activitate impune asta celor care vor să se mențină pe piață. Trendurile se schimbă de la perioadă la perioadă, apar noutăți, tehnici și produse noi și cei care vor să asigure servicii premium-quality trebuie să meargă la cursuri.

A trecut deja un an de existență a Salonului Rebelle și Mihaela Căpățână spune că își dorește să își extindă echipa pentru că deja este făcută agenda pentru 2019 și volumul de muncă va fi unul mare.

Clienți sunt femeile, dar și bărbații care merg la pensat și la curățat unghiile, serviciile oferite bărbaților fiind o nișă care crește de la lună la lună.

Rezervări la Salon Rebelle puteți face la sediul din strada Octav Onicescu nr. 42, telefon 0749667923. Facebook: Salon Rebelle.