Prima pagină » Modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos va costa 80 milioane euro. Când va fi licitația? Totul stă în pixul premierului Tudose
Administrație

Modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos va costa 80 milioane euro. Când va fi licitația? Totul stă în pixul premierului Tudose

Cea mai aștepată investiție în infrastructura rutieră a județului Botoșani, drumul Botoșani-Târgu Frumos, va costa 80 milioane euro și pentru realizarea ei mai trebuie doar ca premierul Mihai Tudose să emită o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea ei.

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că investiția a trecut de toate avizele din ministere și că mai trebuie doar HG-ul emis pentru a fi organizată licitația.



”Proiectul de modernizare a drumului Botoșani-Târgu Frumos, în valoare de 80 de milioane de euro, a intrat în etapa finală – emiterea Hotărârii de Guvern, după ce a obținut avizul Comitetului tehnico-economic al Ministerului Transporturilor și avizul Comitetului interministerial al Guvernului. Următoarea etapă – Hotărârii de Guvern prin care este promovată investiția, pasul următor fiind cel de scoatere la licitație a proiectării și execuției lucrărilor de modernizare a drumului național DN 28 B, Botoșani-Târgu Frumos”, a spus Doina Federovici.

 

Aceasta a precizat că 72 milioane euro este suma alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru perioada 2017-2020 pentru modernizarea a 38 de drumuri municipale, orășenești și comunale, 6 tronsoane de drumuri județene și construcția de 15 poduri și podețe în 56 de localități din județ.



”Știu că nu este suficient și trebuie să facem mai mult pentru a reuși să facem regiunea noastră să fie atractivă pentru investitori, astfel încât să creeze locuri de muncă bine plătite. Săptămâna viitoare vom anunța începerea lucrărilor la un alt obiectiv important pe care ni l-am asumat atunci când am cerut votul de încredere al botoșănenilor”, a concluzionat Federovici.