Prima pagină » Un deputat s-a dus la CNI să întrebe când se deschide noul spital construit în municipiul Botoșani. Ce mai trebuie făcut pentru recepția lucrărilor VIDEO
Știri locale

Un deputat s-a dus la CNI să întrebe când se deschide noul spital construit în municipiul Botoșani. Ce mai trebuie făcut pentru recepția lucrărilor VIDEO

”Spitalul de Boli Cronice și Paliative din Botoșani, între iluzie și realitate”, și-a început deputatul Radu Vicențiu Grădinaru postarea pe pagina sa de Facebook despre primul spital nou construit în județul Botoșani și regiunea Moldovei după Revoluție. 

Acesta a fost în data de 24 aprilie la Compania Națională de Investiții(CNI ) pentru a cere explicații ferme de la autorități.

”Am aflat fară a fi surprins, că înainte de toate Primăria Municipiului Botoșani este vinovată de cea mai mare parte din întârzierea recepției lucrărilor pentru că a amânat extrem de mult racordarea clădirii la utilități și pentru că nu au fost în stare să aloce fonduri pentru construcția unui tunel care să lege vechiul spital de noul spital pentru fluxul de alimente cerut de cei de la DSP. Deci precum Moromete, însă nu la fel de glorios, domnul Cosmin Andrei ridică din umeri și spune celor de la C.N.I.: ,,N-AM! PĂI TU CE CREZI, CĂ NOI FĂTĂM BANI?”. Bine că pentru crinii imperiali ai amantei, pentru festivaluri și alte investiții inutile s-au găsit bani! Ce ar fi spus botoșănenii dacă domnul primar ar fi declarat: ,,Stimați botoșăneni, anul acesta nu facem festivaluri de vreun fel, dar investim banii voștri într-un tunel de transport pentru pacienții cronici ai viitorului Spital de Boli Cronice și Paliative?”  Din păcate, la Primăria Botoșani dictonul ,,Panem et Circenses” este deviza!”, a postat deputatul Grădinaru, AUR Botoșani.

Acesta și-a continuat informarea despresituația ”din teren” precizând că ”treaba s-a împotmolit între I.S.U. care și-a schimbat normativele în 2024 față de normativele din 2021 (când s-ar fi terminat lucrarea inițial) și Compania Națională de Investiții (care pare că are bunăvoința să rezolve problemele, dar nu mai are cu cine întrucât firma de casă a PSD Botoșani, Victor Construct, a dat faliment).Conform ultimelor discuții cu cei de la ISU, ne vor da în scris ceea ce trebuie să facem, indicându-ne să luăm niște măsuri compensatorii”

În concluzie, CNI urmează să contracteze un expert la foc pentru efectuarea unei expertize a clădirii, apoi să găsească o firmă care să realizeze testările la instalațiile de gaze medicale.

”De asemenea, am primit de la Domnul Director în Implementare Investiții de la C.N.I, ADRIAN EDUARD CEFALAN promisiunea că C.N.I. va urgenta lucrările, pentru ca spitalul mult așteptat din Botoșani să se deschidă spre sfârșitul anului 2024. Să sperăm că până atunci, nu vom mai avea în funcție mafioți panglicari care să își asume politic, pe nedrept, meritele care sunt de fapt ale unei companii de stat finanțate din banii poporului”, a completat deputatul AUR.