Prima pagină » VIDEO Cel mai modern muzeu din Botoșani a fost finalizat. A fost amenajat în subsolul unei clădiri din Centrul istoric
Administrație Știri locale

VIDEO Cel mai modern muzeu din Botoșani a fost finalizat. A fost amenajat în subsolul unei clădiri din Centrul istoric

Primăria Botoșani a finalizat lucrările la cel mai modern și frumos muzeu din municipiu, din fonduri europene transfrontaliere.

Primarul Cosmin Andrei, alături de viceprimarul Bogdan Buhăianu și de Raluca Bălășcău, cea care a manageriat proiectul transfrontalier, au prezentat astăzi cel mai nou și mai modern muzeu, primul realizat în subsolul unei clădiri din Centrul istoric al municipiului și care va fi noua atracție din zonă.

Este un muzeu multicultural și multimedia care prezintă municipiul Botoșani ca una dintre localitățile din România și din Europa unde au conviețuit și conviețuiesc în continuare alături de români comunități de evrei, armeni, lipoveni și rromi.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Ivano-Frankivsk din Ucraina. La Botoșani a fost construit acest muzeu multicultural, iar la partenerii ucraineni un muzeu al armelor.

”Îl considerăm deschis astăzi, dar aștepăm acreditarea și pentru publicul larg. Este un proiect de 1  milion euro, din care 500.000 euro pentru Botoșani, pentru acest muzeu și pentru alte activăți”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va administra noul muzeu, fiind un custode și un muzeograf, momentan muzeul fiind în curs de acreditare la Ministerul Culturii.

”Accesând QR-coduri aveți acces la rezultatele scanării noastre și la ceea ce a pus bazele viitorului proiect la care lucrăm în momentul de față pentru Casa Ankele. Avem monitoare dedicate pentru fiecare etnie și foarte multe informații despre istoria fiecărei etnii”, a spus și Raluca Bălășcău.