Prima pagină » VIDEO Încep lucrări de 5,7 milioane euro pentru gaz în comuna Stăuceni. În județ sunt în licitații contracte de 90 milioane euro pentru gaz
Administrație Economic

VIDEO Încep lucrări de 5,7 milioane euro pentru gaz în comuna Stăuceni. În județ sunt în licitații contracte de 90 milioane euro pentru gaz

În comuna Stăuceni încep lucrările la construcție rețelei de distribuție de gaze naturale de peste 60 kilometri finanțate prin Prgramul Națșional ”Anghel Saligny”. Primarul Cozmin Epuraș a semnat astăzi contractul de execuție cu firma Cornells Floor, care a câștigat licitația pentru suma de 5,7 milioane euro.

Stăuceni se va alimenta cu gaz din magistrala de la Hârlău, conexiunea fiind făcută în Draxini, comuna Bălușeni. De acolo și până la intrarea în Tocileni va fi conductă de alimentare, urmând ca în Tocileni să fie o stație de joasă presiune pentru Tocileni și Victoria, iar în zona stadionului din Stăuceni să fie o nouă stație de joasă presiune pentru satele Siliștea și Stăuceni. 60 de kilometri de rețele de distribuție și 1200 de racorduri cu tot cu contor sunt prinse în acest proiect.

Conducta care alimentează Stăuceni va putea fi extinsă până la Gorbănești.

”Proiectele pe gaz sunt la cu totul alt nivel față de cele de apă, canalizare sau asfalt și am reușit să ajugem la nivel de implementare. Acest proiect ne va pune unde ne este locul, în coasta municipiului Botoșani cu apă, canalizare, gaz și drumuri moderne. Noi ca administrație locală nu putem face altceva pentru antreprenori decât să le asigurăm utilitățile. Așa că am vrut să face totul pentru investitori sau pentru cei care doresc să se mute într-un loc liniștit, ferit de aglomerația urbei, dar să aibă condiții de oraș. Le mulțumesc funcționarilor Primăriei și consilierilor locali pentru toate eforturile depuse în acest proiect”, a declarat Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

Acesta a precizat că prin programul Anghel Saligny va dezvolta rețelele de apă, canalizare și gaz în apropierea pădurii Rediu atât pentru cei care vor să își construiască o casă, cât și pentru investitorii mari, deja fiind un depozit de materiale de construcții și o brutărie care vor să își construiască acolo facilități.

Lucrările la Stăuceni vor începe după stabilirea dirigintelui de șantier, în maxim o lună de zile.

La semnarea contractului de execuție a rețelelor de gaz din Stăuceni au participat și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Botoșani, și subprefectul Paula Cojocariu-Berențan.

Doina Federovici a precizat că în momentul de față în județ sunt finanțări atrase pentru extinderea rețelelor de gaz în valoare de peste 90 milioane euro.

”Un moment istoric, uriaș pentru dezvoltarea acestei comunități. Personal mă bucur că în echipa PSD avem astfel de primari. Este un moment în care trebuie să spunem că în județul Botoșani sunt finanțări de 90 milioane euro pentru acest domeniu. 27 de comunități în care domnii primari au contracte pentru alimentarea cu gaze naturale, municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi, dar și comunele Bălușeni, Brăiești, Corlătenil, Coșula, Frumurica, Gorbănești, Ibănești, leorda, Lozna, Mihai Eminescu, Prăjeni, Răchiți, Roma, Stăuceni, Șendriceni, Văculești, Vârfu Câmpului și cele două asociații intercomunitare de la Vorona, Corni și Vlădreni, și Sulița care are ca partener Albești și Trușești. Vorbim de fapte, contracte reale de finanțare pentru județul Botoșani pe această zonă”, a declarat Doina Federovici.

Senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a spus că în programul ”Zece pentru Botoșani” este inclusă dezvoltarea de parcuri industriale, iar Stăuceni poate avea un parc industrial după ce va finaliza lucrările la rețeaua de gaz metan. ”Domnule primar, vă provoc să identificați terenuri pe care împreună cu CJ să le transformăm în parcuri industriale pentru a aduce investitori acasă și pentru a crea locuri de muncă bine plătite și plus-valoare în județ”, a declarat Lucian Trufin.